tiistai 15. joulukuuta 2015

Niitä näitä.

Tohmajärven valtuusto alkaa palailla entisille "hyville" ajoille. Sitä osoitti eilinen äänestys Attendon jalkosopimuksesta. Eli on kunnanjohtaja ja keskusta vastaan muut. Kun pelataan yhden äänen markinaalilla niin on vain ajankysymys jolloin tilanne on muut vastaan kunnanjohtaja ja keskusta. Se aika voi olla aikaisemmin kuin nyt jatkettu sopimus Attendon kanssa pääsee edes alkuun.
Mitä järkeä on mennä tekemään sopimuksia kun entisillä on voimassa oloaikaa rutkalti. Menetetään mahdollisuus luoviin uusiin mahdollisuuksiin, joita tulee vääjämättä esiin uuden soten ja Siun Soten myötä.
Kuka hyötyi nyt ennen aikaisesta jatkosopimuksesta? Ei ainakaan kuntalaiset. Attendo ehkä. Sehän paransi asemiaan tulevassa toimintojen järjestämisturpulenssissä.
Valtuusto ehkä tulevan lain perusteella voi purkaa sopimuksen Attendon kanssa, mutta silloin Attendo voi vaatia korvauksia kunnalta. Sen tähden olisi hyvä, jos sopimusta vastustaneet olisivat liittäneet päätökseen eriävänmielipiteensä.
Tuntuu helpottavalta kirjoitella näistä asioista matkan päästä. Ei tarvitse istua kokouksissa ja yrittää puolustaa näkemyksiään, joita harva kuuntelee ja valtuustossa yhdellä äänellä väheksytään, jopa halveksutaan.
******
Joulu tulla jollottaa. Enää ei näillä vuosilla panikoi joulusta. Telkkarissa vouhotetaan lahjoista ja muista siihen liittyvistä tavallista enemmän.
Paljon töllötintä katsovana olen seurannut ajan muotia. Nyt ovat muodissa ylipitkät kaulaliinat vai huivejako lienevät. Niin naiset kuin miehetkin pyörittävät kurkkunsa ympärille paksun pannan olivatpa sitten ulkona tai sisällä.
Meikäläinen on käyttänyt tuolla tavalla käärittyä kaulaliinaa vain lääkärin määräyksestä. Pannan pyöritys osoittaa toisten perässä juoksemista ja älyllisen kapasiteetin vajaa käyttöä.
******
Toinen asia, jota tulee töllöstä on urheilu. Kaisaa fanitan ja naisurheilijoita yleensä. Yhdessä fanituskohteessa olen tehnyt 180 asteen käännöksen. Se on jääkiekko ja siinä nimeomaan huippujääkiekko.
Kyllä, kyllä muistan, mitä kirjoitin seitsemänkymmentäluvulla Karjalaiseen "Helsingin hallista" palstalle. Se oli sitä aikaa, jolloin jääkiekkokin oli vielä amatööriurheilua pääpiirteiltään. Oli Möllit, Monoset ja Kapaset. No, viime mainittuja riittää vielä Kalpaan ja maajoukkueseenkin.
Mutta kuka on päärttänyt, että televisio lähettää urheiluruudussaan KHL:n NHL:n ja OTK:n ja SOK:n joukkueiden tarpeettomat tilastot tyhjänpäiväisistä asioista. Tuohon listaan lipsahti muutama sinne kuulumaton.
Jos joltain pojan koltiaiselta on polvi kipeä tai ajanut nokkansa seinään, tai onnistunut jopa olemaan kentällä 10 minuuttia, niin mitä lisäarvoa sillä on urheilulle. Tällaiset "tiedot" toistetaan jopa valtakunnan uutisissa. Haloo päättäjät. Missä ovat kotoiset urheilijamme, jotka omalla ajallaan ja kustannuksella puurtavat urheilun eteen. Ottaa päähän, kun vielä kehutaan veromarkoilla kustannetussa TV:ssä montako miljoonaa nämä kansallissankarit hankkivat vuodessa.
Kannatan urheilua. Amatööriurheilua ja ammattiurheiluakin, kunhan se tapahtuu verotelkkarissa katsojan tarpeet huomioden.
******
Kyllä helpotti. Joulun odotusta lukijoille ja itselle autohuollon odotusta.

Ei kommentteja: