sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Voi, voi vaikeutta

Sirpa Suomalainen jaksaa tehdä juttuja, joita ei voi sanoa ainakaan Helli vastaisiksi. Niin nytkin. Karjalaisen sunnuntai numeroon hän oli bykannut haastattelun Hellin terveyspalvelujen päällikkö Sirpa Kojosta. Ennen Helliin siirtymistään Kojo toimi Tohmajärven kunnassa työterveyshoitajana.
Mielipiteet, joita Kojo esitti olivat tietenkin hänen omiaan. Olivatko ne objektiivisia koko järjestelmää ajatellen? Mielestäni ei. Hän kuvasi omaa asemaansa ja tehtäväänsä Hellissä ja näki paluun vanhaan ymmärrettävistä syistä murheelliseksi. Huomiotta häneltä jäivät palveluja tarvitsevat kuin kuntapäättäjätkin.
Enempää ei kannata juttua repostella. Jos toiveet ja haaveet toteutuisivat, ei Helli olisi hajoamassa. Tämä lienee lopullinen totuus.
*****
Jos Helli olisi rakennettu realistiselle pohjalle vähemmällä kiireellä, ei nykytilanteessa oltaisi. Hallintoa ei silloin olisi pilkottu osiin, joista ei erkkikään ota selvää.
Kiireessä perustettiin johtajien ja päällikköjen virkoja, joita jaettiin sulle mulle periaatteella. Unohdettiin, ettei hyvästäkään työntekijästä titteli tee johtajaa tai päällikköä. Ei edes se, että hänelle maksettiin johtajan palkkaa.
Viime mainitusta pitää vastuuseen nostaa kuntien johtajat. He olivat nimitys- ja palkka-asioissa keskeisessä asemassa.
Edellä oleva mm. johti siihen, että valtiovarainministeriössä kiinnitettiin huomiota touhuihimme.
En tiedä mitä ministeriössä meistä ajatellaan. Omana käsityksenäni Helli-liikelaitoksen ongelmat kumuloituvat huonoon, osaltaan kelvottomaan johtamiseen. Ei kaikkia mokija voi organisaatiosta johtuviksi nimetä.
Katsotaan mihin vielä keritäänkään. Jos Helliä ryhdytään pitämään pakolla pystyssä, se ei tiedä hyvää kenellekään.

Ei kommentteja: