torstai 13. syyskuuta 2012

Tohmajärveläistä elämän menoa

Hiljaiselta näyttää. Ei ole pyrkyä kuntavaaliehdokkaaksi. Ainakaan tämän blogin kautta. Mistä sitten johtuneekin.
Onko niin, että tohmajärveläiseen nykyiseen asioiden hoitoon sote-asioissa ollaan tyytyväisiä? Jos niin, niin silloin ei tämän palstan pitäjään kannata paljon perustaa. Olen ollut ja olen edelleen sitä mieltä, että viimeiset puolenkymmentä vuotta on terveys- ja vanhuspalveluissa menty metsään. Ei yksin Tohmajärvellä, vaan koko Keski-Karjalassa. Rääkkyläkin huomioiden, vaikka siellä nyt näyttää asiat olen parhaassa kunnossa.
Muutos olisi saatava aikaan. Tohmajärven kohdalla se tietäisi lääkäripalvelujen päivittäistä vastaanottoa terveyskeskuksessa ja vanhusten hoitoa kuntarajojemme sisäpuolella.
En ymmärrä miten monesta terveyshenkilöstä valtuuston jäsenistä vain yksi on selvästi liputtanut tohmajärveläisten omasta sote-palvelusta omassa kunnassa. Muita näyttää ohjaavan enemmän poliittiset tavoitteet kuin kuntalaisten edushenkilönä toimiminen.
Sen minkä olen kuulostellut ihmisiltä, näyttäisi siltä kuin vaaliehdokkaiden etsijöiden aktiivisuudessakin olisi toivomisen varaa.
Joku sanoi, etteivät ihmiset lähde konkurssipesää selvittämään. Joku sanoi, ettei etsitä uusia ehdokkaita kun pelätään omaa äänimäärää ja putoamista valtuustosta.
Olivatpa syyt laimeaan vaaliin mitkä hyvänsä, demokratiaa ne potkivat päähän. Jotta kalliisti rakennettu ja ylläpidetty järjestelmä toimisi, on ehdokkaita vaaleihin saatava runsaasti. Vasta sitten voi odottaa kuntalaisten innostuvan vaaliuurnille.
Aktiivinen kuntalainen pysäytti taannoin ja kertoi mielipiteensä. Hänen mielestään postipalvelujen yksityisyys ei täyty nykyisellä järjestelmällä Tohmajärvellä.
Tohmajärveläisten postipalvelut hoidetaan Sokkarilla. (P-K: osuusliike)
Henkilökohtaisesti en ole kiinnittänyt asiaan huomiota. Asioin postissa harvoin.
Nyt kun asia tuli puheeksi, niin onhan postipalvelut muuttuneet entisistä hyvistä ajoista. Pitäisikö sanoa Posti-Mikon ajoista.
Sokkarissa postipalveluille ei totta tosiaan ole varattu paljoa tilaa. Oikeastaan kaupan kassalta tulevat tavaroidensa pakkaavat ovat samassa jonossa postipalveluja jonottavien kanssa.
Suomessa on kirjesalaisuus. Onko se vaarantunut Tohmajärveläisten postipalvelujen yhteydessä? Onko postipalvelussa toimivilla vaitiolovelvollisuus ja miten laaja se on, jos on? Vaarantuuko yksilönsuoja postipalveluissa, jos ulkopuoliset näkevät lähtevän tai tulevan postin osoitteet? Tätähän voi pohtia itse kukin.

Ei kommentteja: