sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Miten naapurissa menee?

Luin Koti-Karjalasta Kiteen kaupunginvaltuuston tilinpäätöskousselostuksen. Tilipäätös ja niin myös sen osalta valtuuston kokous oli myöhässä lain määrämästä ajasta. Se ei näyttänyt todellisia tilivelvollisia paljoa haittaavan. Ei sekään, että kaupunki velkautuu edelleen.
Mielenkiintoni Kiteetä ja siellä tapahtumiin johtuu vain ja ainoastaan maantieteellisestä asemasta. Samalla tapaa suhtaudun Venäjään. Naapureita ollaan. Ja kun Kitee näyttää olevan kovasti kiinnostunut nykyään mitä Tohmajärvellä tapahtuu, kiinnostaa minua mitä Kiteellä tapahtuu.
Kiteellä niin kuin muuallakin oletetaan ja odotetaan, että päävastuulliset kaupunginjohtaja Kirsi Hämäläinen, hallituksen puheenjohtaja Birgitta Muukkonen ja valtuuston puheenjohtaja Jukka Kankkunen ovat niitä henkilöitä, jotka johtavat kaupunkia niin hyvään kuin huonoon. 
Tilinpäätöskokous on paikka, jolloin näiden päävastuullisten tulisi kokouksessa ottaa vastaan niin ruusut kuin risutkin. Nyt niin ei tapahtunut ainakaan kokousselostuksen luettuani.
Missä luurasivat nämä johtohenkilöt?
Kaupunginhallituksen puheenvuoron käytti 1. varapuheenjohtaja. Tilinpäätöstä ja sen valmistelua arvosteli tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Jouko Karppanen ja varapuheenjohtaja Esko Olkkonen. Ja vielä tarkastuslautakunnanjäsen Sanna Halttunen. Kaikki ilmeisen perusteellisesti ja ankarastikin.
Missä luurasi päävastuulliset? Menikö kritiikki taas kuuroille korville? Sitä on syytä epäillä, kun ymmärrystä menneestä talouvuodesta vastuullisille löytyi Keskustan Jussi Multaselta. Ja vieläpä Esa Lahtela kerrottiin lehtijutussa yhtyneen Multasen mietteisiin.
Pentti Holopaisen näki Kiteen imagon ongelmalliseksi. Hänen mukaansa Kiteellä ei haluta asua.
Etsin vuosia sitten mahdollista asuntoa Kiteeltä. Näyttää, etten enää tarvitse moisesta innostua. Ainoaksi syyksi pitänee myöntää Pentti Holopaisen huomio. Huono imago.
Imagon rakentamisessa ovat päävastuullisia henkilöt, jotka johtavat kaupunkiasioita johtajina ja puheenjohtajina. Vaalit ovat tulossa. Vaaleissa nähdään ovatko kiteeläiset tyytyväisiä johtajjinsa ja elämänmenoon yleensä kaupungissaan.

2 kommenttia:

Matti Kosonen kirjoitti...

Meillä Kesälahdella ei ole tapana hätäillä noitten tilinpäätösten kanssa. Tänä iltana on tarkastuslautakunnan kokous jossa käsitellään tilinpäätöstä. En usko, että saadaan vielä lausuntoa valtuustolle aikaiseksi. Tavoitteena on kuitenkin käsitellä tilinpäätös omalla valtuustolla ja ennen seuraavan talousarvion hyväksymistä.

Veijo Tuunanen kirjoitti...

No mikäpäs siinä. Joku sanoi, ettei Kesälahdella ole kiire kuin aamuverkoille. Jos myöhästyy niin kesähelteellä kalat happanoo.