torstai 20. syyskuuta 2012

Mitäpä muuta kuin mukaan vain

Otsikko tarkoittaa mukaan lähtöä kuntavaaliehdokkaaksi. On totta, että tällä kertaa pohdin mukaan lähtöä tavallista pitempään.
Parikymmentä vuotta kunnallista elämää seuranneena ja siitä ajasta suurimman osan jossain luottamustehtävässä mukana oleena, tuntui poisjäänti sotilaskarkuruudelta. Olenhan tänä aikana kirjoittanut lehtiin ja tähän blogiin toistatuhatta juttua. Enimmäkseen kunnan asioita.
Jos vapaa ehtoisesti olisin väistynyt, niin mistä sitten olisin kirjoittanut. Lukijoita tuntuu riittävän näilläkin aiheilla. Nyt kirjoittaminen on tavallaan lukijan varassa. Jos ääniä ei tule, pitänee kompuutteri pistää komeroon. Vapaa ehtoisen pakon sanelemana.
******
Puoluepoliittisesti olen edelleen sitoutumaton. Monet kyllä sanovat, että olen enemmän demari kuin jäsenkirjademarit. Jos niin tuntevat, en pane pahakseni. Demarien aatemaailma sopii minulle. Ja tohmajärveläinen erityisesti.
Koko sen ajan (eläkkeellä oloaikani) on demarivaltuustoryhmä toiminut kaikkien tohmajärveläisten hyväksi niin kuin minäkin olen ajatellut. Se, ettemme ole enempää aikaan saaneet johtuu, ettei vaaleissa saamamme äänimäärä ole riittänyt tavoitteitamme toteuttamaan. Tohmajärvellä äänestäjien tahto on toteutunut muiden kuin demarivaltuustoryhmän tahdon kautta.
Juuri tästä syystä tohmajärveläiset sote-palvelut ovat siinä tilassa kuin nyt ovat. Ministeriö kyselee missä mennään. Ollaanko Hellissä vai yksityisen lääkärivirman varassa. Kumpaisenkin toimintaan ei valtuutetuilla tule juuri olemaan sanan sijaa.
Jos olen tulevalla valtuustokaudella mukana toiminnassa niin toimin edelleen vanhalla sabluunalla. Tohmajärvellä on oltava oma terveyskeskus ja siinä lääkäri joka arkipäivä. Ja vanhukset tulee hoitaa kuntarajojen sisäpuolella. Ja kirjoituksia jatkan aiheista edelleen.
Olisihan tätä voinut jatkaa pitempäänkin, mutta nyt tuli käsky lähteä kauppaan. Se tuli taholta, jota on syytä noudattaa.

Ei kommentteja: