tiistai 4. syyskuuta 2012

VAUHTI KIIHTYY, SEINÄ LÄHESTYY

Viime blogissani kysyin, voiko Tohmajärven sote-palvelut mennä enää enemmän solmuun. Tänään näyttää siltä, että voivat.
Miten uskottavaa on, että samaan aikaan neuvotellaan palvelujen ulkoistamisesta ja Hellin jatkumisesta. 
Helli toimii edelleen ja jos ministeriö pakottaa siihen, niin mitä neuvottelemista siinä enää on?
Mitä "lääkärifirmat" ajattelevat tarjouksistaan, kun tietävät Tohmajärven ajaneen asiansa pattitilanteeseen. Jos sopimusta heidän kanssaan ei synny, niin on enemmän kuin mahdollista heiltä tulevan kuntaan laskun turhasta työstä harhaan johdetusta kilpailusta, jota ei sitten tulekaan.
Millainen itsenäinen kunta on, joka pyytää ministeriöstä selvittäjää sotkemiinsa asioihin. Ei kovin itsenäinen.
Merkille pantavaa on, että samat henkilöt niin Kiteeltä kuin Tohmajärveltäkin neuvottelevat asiasta, jonka ovat omilla päätöksillään saaneet aikaan. Kuka uskoo, että heiltä tulee käytäntöön parempaa kuin tähänkään asti. En ainakaan minä.
Eilisessä kunnanhallituksen kokouksessa yrittivät demarit vähän jarruttaa vauhtia, mutta eihän se näille vauhtiveikoille kelvannut. Neuvottelut näille näyttävät olevan pääasia. Ei asioiden kuntoon saattaminen tai tehdyistä huonoista päätöksistä vastaaminen.
Vastuulliset päätökset tehdään kunnanhallituksessa ja ennen kaikkea valtuustossa. Näissä ovat demarit toimineet ja ollet mukana päätöksissä ja myös vastanneet niistä. Se, ettei heidän mielipiteensä ole yltäneet toteutukseen, johtuu, ettei heidän kuntalaisilta saatu valtuutus ole riittänyt enemmistölle.
Oli mielestäni oikein, etteivät ennen kunnan vastausta ministeriölle,  demarit lähteneet neuvottelemaan asiasta, jonka lopputulemasta tai tavoitteesta ole mitään tietoa.
Anteeksi vain. Minusta joskus tuntuu, etteivät Tohmajärven penalissa kaikki kynät ole niitä terävimpiä:

Ei kommentteja: