tiistai 12. toukokuuta 2009

Mitä yhteislautakunnan päätökset tietävät?

Alla on julkaistuna vastaesitys Päivi Hakulisen tekemään päätösehdotukseen. Hakulisen päätösehdotuksen kokonaisuudessaan voi lukea Tohmajärven kunnan nettisivuilta.
Tekemäni vastaesitys hävisi äänin 10 - 2 ja niin lautakunta astui merkittävän askeleen suuntaan, joka tietää merkittävää supistumista lautakunnan ja sitä kautta koko luottamushenkilöjärjestelmän vaikutusmahdollisuuksiin tulevaisuudessa.
* * *
Jos muutamalla sanalla suomennan mitä päätös pitää sisällään. Tohmajärven terveyskeskus on valittu ensimmäiseksi ulkoistamiskohteeksi. Merkittävää tapahtumassa on, että päätöstä ulkoistamisesta eivät tehneetkään Tohmajärven kunnan valtuutetut, vaan va. viranhaltijan esityksestä lautakunnan jäsenet, joista kaksi oli myös Tohmajärven kunnan edustajaa.
Esittämäni vastaesityksen perustelut eivät aiheuttaneet minkään laista keskustelua, vaikka ne ymmärtääkseni oli selvästi esiintuotu.
Mielestäni tilaaja/tuottaja mallin voi siunata romukoppaan. Saman kohtalon sai Nordic Healthcare Group konsulttien ohjeistukset ja varoitukset Hellin tulevasta toiminnasta. Heidän mielipiteitään, joita yritin tuoda keskusteluun. arvostelivat eniten henkilöt, jotka eivät olleet mukana kyseisessä seminaarissa. Sopii ihmetellä.
* * *
Ihmetellä pitää sitäkin, että tekemääni kirjallista vastaesitystä, joka on tuossa alla, ei puheenjohtaja liittänyt kokoupöytäkirjan liitteeksi. Hän sanoi sinne liitettävän vain ponnet ja eriävät mielipiteet. Vastaesitystäni hän vertasi "muuhun runoiluun"
Joku kokousexpertti taisi tukea mielipiteellään puheenjohtajaa, sanomalla, että nyt on kysymyksessä päätöspöytäkirja.
Nykyinen kokousmenettely takaa sen, ettei sieltä Erkkikään ota selvää mitä mieltä kukin kokouksessa on ollut. Tehokkaasti sillä estetään vastaesitysten perustelut ja kokouksen kulun seuraaminen asiakirjoista. Sekö lienee puheenjohtajan tarkoitus. Ja sitä samaa voi kysyä myös lautakunnan jäseniltä, kun hyväksyvät moisen menettelyn.
Onneksi on tämä blogi, johon voi omat asiansa kirjoittaa.
Tohmajärven terveyskeskuksessa työskentelevät voivat varautua muutokseen. Se ei ole pieni. Sama kohtalo odottaa myös Rääkkylää ja Kesälahtea. Niistäkin jo uhottiin.
Palaan asiaan.

1 kommentti:

Apollo ry kirjoitti...

ohhoh, mutta taisi olla odotettu jatko entiseen. kaikki merkit ovat viitanneet tähän suuntaan.

eikös se tohmajärvi ollutkin ihan alun perinkin ulkoistettavan kirjoissa. jos vuosia ennen helliä...

kuinkahan moni tajuaa, mistä nyt on kyse.