sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Minua ihmetyttää

Miksi Helli samaan aikaan hakee virkalääkäreitä, kun näyttävästi pyrkii ulkoistamaan jopa kokonaisen terveyskeskuksen lääkäripalvelut mukaan lukien röntgen ja labra. Onko virkalääkäriksi tulijoita tilanteessa, jossa tietää jo ennakkoon olevan lyhyt työura.
Onnistuessaan ulkoistamaan Tohmajärven terveyskeskuksen ilman vuodeosastoa pääsee Helli vuodeosaston vaivasta. Henkilökunta menettää irtisanomissuojansa jos he siirtyvät uudelle yrittäjälle. Helli saa loput viideksi vuodeksi kontolleen Kiteelle, vaikka palvelut olisivatkin vähentyneet.
Helli on näyttävästi vastustanut Kesälahden terveys- ja vanhuspalvelurakennusten saneerausta. Yhtenä perusteena on ollut, että korjatuista rakennuksista Hellin pitäisi maksaa kunnalle kunnollista, kalliimpaa vuokraa.
Kiteen terveyskeskuksen vuodeosasto tullaan saneeraamaan nyky suunnitelmien mukaan. Asia lienee tarpeellinen. Miten kuvioon sopii se, että Rääkkylän hyvä ja toimivan vuodeosasto lakkautetaan ja samoin käynee Tohmajärven vuodeosastolle, vaikka se on pakko sanerata 1,5 milj. eurolla ainakin. Joutuvatko sivukunnat maksumiehiksi Kiteen takuulla kalliiksi tulevalle saneeraukselle. Maksuhan tapahtunee vuokran maksulla.
Miten elinkaarimalli toimii mahdollisen ulkoistetun lääkäripalvelun ja Hellin vuoideosaston kesken? Epäilen elinkaaren katkeilevan.
********
Ongelmia on tulossa. Sen uskallan ennustaa. Johtuvatko ne organisaation pahasta epäonnistumisesta? Mieli tekisi sanoa jotain johtamistavasta ja ehkäpä kyvystäkin uuden asian sisäänajoon. Jääköön se. Ei Hellissä kaikki huonoa ole. Virkamiesjohtoinen organisaatio tahtoo toimia toisella tavalla kuin luottamushenkilö pohjainen päätöksenteko.
Asiaa voidaan vielä entrata. Siihen tarvittaisiin toisenlaista otetta valtuutetuilta mitä tähän asti Helli-asiassa ovat esittäneet.
******
Lähden tässä pikku hiljaa kesälaitumille. Kirjoittelen samoista asioista ja vähän muustakin KeskiKarjalanNelosten palstalle. Sieltä minut löytää kuka haluaa. Jatkan toki blogianikin, mutta ei sitä moneen paikkaan yhtäaikaa kerkiä.

Ei kommentteja: