torstai 1. lokakuuta 2015

Kiireitä piisaa...ja vastoinkäymisiä.

Vastoinkäymiseni ilahduttavat varmasti lukijoitani. Siksi niistä on syytä kertoa ensimmäiseksi.
Juttu on nimittäin niin, etten ole niitä ykkösluokan tietäjiä tietokoneen käytössä. Niinpä muistitikusta hujahti taivaan tuuliin ensimmäinen näytös käsikirjoituksesta, jota olin väsäämässä.
Turvauduin täkäläisiin asiantuntijoihin, josko tietoneen syöväreistä jotain tekstistäni löytyisi. Ei löytynyt. Tässäpä lujoilleni ilonaihetta alkuun. Ja tähän lukijan viihdyttäminen tällä kertaa loppuikin.
Kuten otsikossa ennakoin, kiirettä pitää. Aion jatkaa kirjoittamista ja olla tarkempi hiiren käsittelyssä. Ei ole ollut tapanani jättää töitäni kesken.
******
Olen pikkuhiljaa alkanut tutustua nykyiseen asuinpaikkaani. Kävin jopa esittelemässä itseni paikallislehden päätoimittajalle. Ja kaikille heille, joita olen onkireissuillani tavannut. 
Ystävällisen uleliaita ovat kaikki olleet. Varmaan ovat ihmetelleet, ja ovatpa kysyneetkin, missä päin Suomea tuommoista murretta väännetään.
Eilen laituriin tuli hieno moottorivene. Siinä oli kaksi vanhempaa pariskuntaa. Keskusteluhan siinä syntyi. Selvisi, että he ovat Espoosta lähtöisin ja minä Tohmajärveltä.
Siitä oitis naishenkilö ehätti sanomaan, että Tohmajärvellähän oli se Katri Helena jupakka. Minä siihen, ennen kuin nainen pääsi jatkamaan mielipidettään, että tuttu juttu minullekin.
Kerroin Katri Helenan olleen sivujuonne koko hässäkässä. Julkisuus syntyi Katri Helenan ymmärille, kun kunnanhallitus aikoi lähteä muuttamaan Kirkkotien osoitteita paikallisten yrittäjien vastuksesta huolimatta. Siihen asian käsittely jäikin. Siirryttiin puhumaan kalastuksesta ja säistä. Ja lopulta hallituksen harjoittamasta politiikasta. He kannattivat sitä. Minä en uutena paikkakuntalaisena ilmoittanut kantaani.
Tänään lähden taas ongelle. Jospa joku alkaa puhua Seppo Rädystä. Fanitan Seppoa ja sen ilmoitan heti alkuun.

 

2 kommenttia:

Musiikkiteatteri Apollo kirjoitti...

ettei vaan olisi ollut nalle wahlroosin vene?!

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Olen nähnyt vierassatamassa myös Nallen ja hänen veneensä. On ainakin 15 metriä pitempi kuin tänään nähty paatti. Olin tänään ongella. Sain n. 8 kg ahvenia. Aurinko paistoi ja lämpöä oli 15 astetta.