torstai 8. lokakuuta 2015

Julkaistu tänään Viikko Pohjois-KarjalassaHallituksen arvovalinnat
On vanha sanonta, että puurot ja vellit ovat menneet sekaisin. Ilmeisesti alkuaan sekaisin meno tapahtui vahingossa. Nyt näyttää, että asioita jopa tarkoituksella sotketaan ministerienkin taholta. Ei selvästi puhuta miten ovat asiat. Otan esimerkin Matti Vanhasen ja ministeri Bernerin opetuksesta. He taannoin opettivat meitä yksinkertaisia, että yksityistäminen kilpailu ovat kaksi eri asiaa. Kysymyksessä oli Joensuun seudun raideliikenteen kohtalo.
Kysymys on siitä, että kohta junaan on turha nousta Joensuusta , jos aikoo matkustaa pohjoiseen tai länteen. On epäoleellista keksiä tapahtumalle sopiva nimi. Kysymyksessä on liikenteen lopettaminen näillä rataosilla. Olipa syy mikä hyvänsä, niin kysymyksessä on tässä vaiheessa hallituksen selvä arvovalinta.
*****
Hallituksessa puuhataan "armahduslakia" veroparatiiseista mahdollisesti palautuville sijoituksille. Ymmärrän niin, että kysymyksessä on rikoslain säätämän rangaistuksen armahtaminen tietylle verosuunnitteluporukalle. Kysyn miksi juuri nyt, kun EU:ssa ollaan siirtymässä käytäntöön, jossa näiden verosuunnitteluvarat tulevat julkisuuteen ilman armahduslakiakin. Kysymyksessä on tässäkin tapauksessa hallituksen arvovalinta varakkaiden hyväksi.
Keva:n toimitusjohtaja Jukka Männistö sai kenkää vuoden uurastuksen jälkeen. Siinä samassa hänelle ojennettiin 220000 euroa erorahaa uuden alun alkuun saattamiseksi. Nämä Keva:n asiat kiinnostavat siksi, että siellä pitäisi hoitaa myös meikäläisen eläkerovot. On mielenkiintoista seurata myös sitä, miten PerusS:t hoitavat näiden ylisuurten kädenpuristusten alasajoa. Vielä mitään ei ole ollut tässä suhteessa nähtävissä vaikka lupasivat.
******
Maan hallitus jaksaa kantaa huolta. Taannoin oli Hesarissa otsikko: "Hallitus yrittää saada puun liikkeelle." Konsulttiyhtiö Pöyry tarjoaa omia konstejaan ja ministeri Kimmo Tiilikainen pohtii niitä ja omiaan. Pöyryn konsteista, en muuta tiedä kuin mitä se Tohmajärven veden puhdistamiseksi tarjosi. Vesi on entisellään, ellei pian tätäkin sameampaa.
Lehtijutun mukaan syyksi puun liikkumattomuuteen nähdään metsänomistajien ikä. Keski-ikä on 62 vuotta ja jos joku on onnistunut terveyspalveluista huolimatta elämään yli 75 ikävuoden pysähtyy puun liikkuvuus tyystin. Onneksi ei kuitenkaan puun kasvu, vaikka metsiä ei hoidettaisikaan kuin nuorempana ollessa, todetaan jutussa.
Lukija jo arvanneekin, että olen sivuuttanut edellä olevat ikärajat. Voin todeta, ettei kohdallani ikä ole vaikuttanut puukauppaan. Kaikki on myyty, mitä metsässä on kasvanut ja aina rahat ovat käytetty metsänuudistamiseen ja muuhun humputukseen. Verot on kannettu ja maksettu viimeisen päälle. Verohelpotuksia otan vastaan, mutta sukupuolenvaihdosta en pidä tarpeellisena. Ainakaan vielä.
Kysynkin tässä, pitääkö hallituksen sorkkia taas puukauppaa ja metsän verotusta. Lähetin oman mielipiteeni taannoin Antti Lindmanille. Neuvoin pitämään sordiinoa metsäverotuksen turhista muutoksista. Tukiaisilla häiritään tervettä kapitaalipolitiikkaa, joka pitäisi jo nykyisellään tyydyttää porvarihallitusta.
******
Osaatko huutaa, näytät paljasta pintaasi, olet tatuoitu. Jos tunnet omaavasi nuo ominaisuudet olet TV- juontaja-ainesta. Jos jaksat kehua esitystä sanoilla; ihan mieletön, mikä fiilis, mahtavaa ja jes, jes läpäiset TV-juontajan pääsyvaatimukset. Lisäpisteitä saat, jos pystyt lukemaan esityksen lopuksi katselijoille tarkoitetun kilpailun säännöt.
                                                                  Veijo Tuunanen 

Ei kommentteja: