keskiviikko 28. lokakuuta 2015

OTSIKOISTA OTETTU

"Sittenkin suuri kuntauudistus."
Siitähän on lopulta kysymys Suomessa. Soten jälkeen seuraava askel on kuntaluvun vähentäminen. Jos vähänkin ajatellaan loogisesti. Malliin: Kun hypätään veteen, aletaan yleensä uimaan.
*****
"Omistajapolitiikka on tuuliajolla."
Riippuu siitä kenen kohdalta katsotaan. Jos sitä katsoo suuryhtiöiden johtajien kohdalta, niin ei pitäisi olla valittamista. Outokumpukin maksoi parin vuoden ponnistelusta johtajalleen lähtölahjaksi 1,5 milj. euroa. Suurinmaksi osaksi veronmaksajien pussista. Sipilän kohdalta en tiedä, miksi hän puhuu tuuliajosta. Ovatko lähtörahat liian suuria vai pieniä? Vai sitä, ettei ole tehnyt mitään asian korjaamiseksi omistaohjausvastuuminiserinä asian tilan korjaamiseksi.
*****
"Miten Orpo on onnistunut."
Katsotaan ensin yksikön genetiivissä, miten Orpo taipuu. Onko orpo orvon vai orpo orpon oikein. Onko hän hän, josta lauletaan: Oon orvon osan saanut, on taatto manoil` maannut. j.n.e.
*****
"Tohmajärvi sanoi kyllä Siun sotelle."
Sanojat ovat lähes samat, jotka sanoivat kyllä Hellille, Attendolle ja ikuiselle itsenäisyydelle. Luulisi vähän hävettävän, mutta kun ei hävetä. Kysymyksessä on johtajan ohjaus ja kuuluisa lähidemokratia. Näitä kahta ei Tohmajärvellä vaihdeta vielä pitkään aikaan.
*****
"Ryhdikkäästi maakunnan puolesta."
Kysymyksessä on rauhoittaa "lähidemokratian" puolustajia Siun soten uhalta. Turhaa ja hämäävää kirjoittelua. Totuus on, että seuraava järkevä askel on kuntaluvun vähentäminen. Mitä tekee ylisuuri kuntaorganisaatio, kun sillä ei ole kuin vajaa puolikas nykyisistä tehtävistä. Tärkein ja taloudellisesti suurin tehtävä meni Siun ja miun sotessa.
******
Lainausmerkeillä merkityt ovat otettu tämän päivän lehtiotsikoista. Muu kirjoitus on otettu omasta päästä, niin kuin se kuuluisa kakkuresepti.

Ei kommentteja: