perjantai 25. toukokuuta 2018

S:llä ei pitkälle pötkitä


Sinisillä enää yksi vaihtoehto
Viikko tässä on mennyt äimistellessä Susanna Kosken ohjeita sairaalle työttömälle, miten hänen mielestään työkyvyttömän tulisi hankkia lisäarvoa niukkaan toimeentuloon. Rajoitteita kun Kosken mukaan on kaikilla. Ja naurut päälle. Minusta se oli kuvottavaa puhetta ja käytöstä, mutta jotain hyvääkin siinä näin. Se oli rehellistä puhetta markkinaliberalistiseen ajatukseen hurahtaneelta ihmiseltä, jonka kaikki ongelmat ratkaisee markkinat. Näinkö kokoomuksessa ratkaistaan laajemminkin tulevaisuudessa yhteiskunnallisia asioita?
Pressiklubissa pääsi Koski selittelemään sanojaan, mutta eihän mustaa valkoiseksi saa blondikaan. Pirkka-Pekka Petelius, tämä joka paikan tietäjä ja höylä,  otti tehtäväkseen selittäjän ja ymmärtäjän roolin Kosken mielipiteistä ja puheista. Malliin, kyllä minä vähän paheksun, mutta samalla ymmärrän Susannaa. Mitä Petelius yritti sanoa? Sitäkö, että jos ruokapöydässä aikuinen tahallaan pieraisee, sitä pitäisi ymmärtää?
Hallituksessa on täysi paniikki sotensa kanssa. Se näkyy siinä, ettei Sipilää juuri näy kyselytunneilla eikä Suomessakaan. Orpon papereille kusi oma koira ja Sote kysymyksiin hän vastaa velan vähenemisellä joka kuitenkin lisääntyy. Sote asioidenhoito hallituksessa näytetään jätetyn kahden naisen varaan. Ja puhetta Anu Vehviläiseltä ja Annukka Saarikolta tule kuin vettä vaan Tippavaaran isännältä. Kysyä pitää, uskovatko he omiin puheisiinkaan? Olen pitänyt heitä kelpo ihmisinä omine heikkouksineen. Eivätkö he huomaa, että sotelaiva tyhjenee matkustajista ja henkilökunnastakin. Juoksupyörää voi tarjota ratkaisuksi kansanedustajille, mutta ei äänestäjille.
Sinisten paniikki näkyy lopun tulemisena. Logon S ottaminen sok-laiselta kaupalta tuskin tuo pysyvyyttä liikkeelle, kun SS ei tuonut pysyvyyttä Saksaankaan. Uudistusmielinen konservatismi tuntuu samalta kun myrtynyttä maitoa lantattaisiin juuri lypsetyllä. Tuskin kelpaa kansalle. Sinisillä on ainoa oljenkorsi olemassa olonsa takaamiseksi, että hylkäävät tulevassa äänestyksessä soten. Se jopa tavallisen kansan silmissä näyttää mahtitekona markkinataloutta vastaan. Samalla se osoittaisi kaapin paikan kepun yhden ratkaisun politiikalle ja kokoomuskansanedustajien istumisen vuoroin kunnanedustajana ja vuoroin kansanedustajana vaihtaen mielipidettään ilman vastuuta mistään.
Toivotan kevyitä multia sotelle.                       

Ei kommentteja: