keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Pariviikkoa sitten kirjoitettua


Egonsa kasvattajat
Miten on mahdollista, että maakuntahallinto ja valinnanvapaus ovat ykkösasioita kun ollaan päättämässä sosiaali- ja terveyspalvelujen hoitamisesta maassamme? Minäpä vastaan. Siksi, että kaksi suurta johtajaa halusivat tulla vielä suuremmiksi johtajiksi ja löivät kättä päälle ja käsirahaa, että jos molempia ei tule, ei tule toistakaan. Siinäpä valinnanvapautta kansalaisille. Jotta lehmäkauppa onnistuisi varmasti, löydettiin kolmas egonsa suurentamiseen kiinnijäänyt loikkari persuista, jonka kehittämä sininen tulevaisuus ilman vaaleissa mitattua kannatusta takaa viidellä "ostetulla" ministeripaikalla, ettei lehmäkauppa karahda kiville. Gallupit osoittavat tämän valtakeskittymän kannatusta. Ja vasta eduskuntavaaleissa saadaan vahvistus mitä mieltä ihmiset ovat tästä vallan kolmijaosta ja sen tavoitteista.
Demokratialla ja edellä kerrotulla ole mitään yhteistä. Ministereitä ja kansanedustajia kuunnellessa on vaikea uskoa todeksi, miten sama asia voi olla musta ja valkea yhtä aikaa. Virkamiehistä näkee, etteivät tiedä ketä kumartaa ja kelle pyllistää. Asiantuntijoista on tullut ns. asiantuntijoita. Mielipide vaihtuu hetkestä puolesta vastaan. Kaikki he näyttävät käyttävän valinnanvapautta mielipiteensä vaihtamiseen. Uskottavuus on kovalla koetuksella koko porukalla. Jos uskottavuus häviää, se ei hevillä palaudu edes uusilla eduskuntavaaleilla.
Oman lukunsa demokratian hävittämiseen ansaitsevat sinisen tulevaisuuden edustajat ja erityisesti heidän ykköstykkinsä  Timo Soini. Viisi ministeriä hallituksessa ilman mitään merkittävää esiintuloa muilla kuin Timo Soinilla negatiivisessa mielessä, lienee Suomen ennätys. Soinin osallistumiseen abortinvastaiseen mielenosoitukseen Kanadassa Suomen ulkoministerin virkamatkalla, ei kukaan häntä itseään lukuun ottamatta ole nähnyt "yksityisenä siviiliasiana". Ulkoministeri Timo Soini tulee jättämään abortinvastaisesta mielenosoituksestaan, kohtuuttoman suuresta hiilijalan jäljestä lentomatkoiltaan ja syvästä painautumasta ministeriauton takaistuimeen ikimuistoisen muistikuvan kansalaisille.
Oli miten oli Suomessa asiat ovat pääpiirteissään hyvin. On kesä ja kärpäsiä. Työikäisillä kesälomat pyörivät ja eläkeläiset elävät omaa elämäänsä. Työttömistä, sairaista ja vanhuksista pidetään huolta mahdollisuuksien mukaan. Kansainvälisissä vertailuissa pärjää sosiaali- ja terveyspalvelumme hyvin niin laadun kuin kustannustensa suhteen. Olenko tumpelo kun lääkäriin jonoja en ole nähnyt ja valinnanvapautta on saanut käyttää tähänkin asti.

Ei kommentteja: