keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

VAALIT TULLOO JA SEN HUOMOO

Tohmajärveltä löytyi vain 67 halukasta kuntavaaliin ehdokkaaksi. Pitikö tälle porukalle varata 27 valtuustopaikkaa? Minä vaan kysyn. Kovin vähiin kiinnostus on mennyt kunta-asioihin. 13 valtuutetulla olisi sama saatu aikaan, kun kunnan tehtävätkin puolittuvat.
Naisten vähyys ehdokkaista hävettää. Näkyykö tässä kunnallisjärjestöjen kyvyttömyys ehdokkaiden hankinnassa. Vanhojen pysyvyys ehdokkaina näyttää olevan vahva. Toivottavasti se ei toistu lautakuntapaikkoja jaettaessa.
Voiko muutokseksi sanoa, jos yksi ehdokas demariporukasta lähtee persuihin ja yksi persuista demareihin. Kumpi voittaa? Vai pelataanko nolla summapeliä. Tai voihan molemmat hävitä. Loikkauksella voi olla semmoinenkin vaihtoehto.
Odottelen mielenkiinnolla ehdokkaiden ulostuloa mielipiteillään. Puhuttuna tai kirjoitettuna. Voi olla, että odottelen turhaan.
*****
Persujen Kari Kulmala on aloittanut kuntavaalityönsä vierailemalla Pyhäselän vankilassa ja kertomalla siitä kokemuksiaan. Kulmalahan on poliisitaustaltaan kansanedustaja Rääkkylästä.
Kulmala on ilmeisesti nauttinut vankiaterian kun sitä kehuu. Huonoksi hän katsoo lähiruuana puuttumisen ja erikoisen pahaksi hollantilaiset perunat.
Tunnen Kulmalan, Pyhäselän vankilan ja jonkin verran myös persujen toimintaa. Kansanedustaja/poliisin kiinnostuksen vankilaa kohtaan on ymmärrettävää. Olisin odottanut Kulmalan kiinnittävän näkyvästi huomiota omaa ammattikuntaansa kohtaan. Esimerkiksi miten Jari Aarnio voi toimia niin kuin oikeuslaitos on hänen nähnyt toimineen. Poliisijohtajat Riikonen ja Paatero, ovatko he toimineet Aarnion lähimpinä esimiehinä oikein ja tehokkaasti? Luottamus ei ole tehokasta toimintaa. Ei toimintaa ollenkaan.
Persuissa on poikkeuksellisen paljon poliisimiehiä. Ja poikkeuksellisen hiljaa he ovat olleet aatetovereidensa vihapuheista ja saamista rangaistuksista.
Vaalit tulloo va tullooko iäniä?  

Ei kommentteja: