torstai 24. marraskuuta 2016

VALTA KIEHTOOOnko malttia menestykseen
Demareilla menee gallupeissa hyvin. Joidenkin mielestä ei tarpeeksi hyvin.  Kenelle nykyinen demareiden asema puoluekartassa ei riitä? Kukaan puoluevaltuustossa ei tullut sitä julkisesti sanomaan. Onko media vai yksityinen ajattelija pannut  "vaikutus vajeen" liikkeelle?
Antti Rinne ilmoitti puoluevaltuuston kokouksessa hakevansa jatkokautta puheenjohtajuudelleen. Mikä oli odotettua nykyisessä tilanteessa. Kuka vastuullinen hyppää hyvään suuntaan liikkuvasta junasta?  Hän myös varoitti mahdollisia haastajiaan, että SDP:llä on iso mahdollisuus pilata kannatuksensa sisäisellä riitelyllä. Mielestäni pilaamiseen ei riitelyä tarvita. Kovassa kilvassa jo tulee kolhua puolueen kylkiin, joka varmasti näkyy vaalituloksessa.
Olipa yhteisö mikä hyvänsä, sen sisällä on meneillään aina valtataistelu jossain muodossa. Kysymys on vallasta ja vaikutus mahdollisuudesta. Aina ei yhteisön paras ole tavoitteena, vaan yksilön edut  tunkevat esiin. Puolueissa tätä inhimillistä ominaisuutta verhotaan sanalla demokratia. Niin se vain näyttää olevan.
******
Julkisuudessa Rinteen haastajiksi on mainittu neljä henkilöä. Nimillä ei tässä jutussa ole merkitystä. Kaikki he pidättelevät kantaansa mahdolliseen puheenjohtajakilpaan lähdöstään. Turhaan. Kehonkielestä ja sanavalinnoista näkee, että halu lähteä kilpaan on kova. Lähtöön pitäisi keksiä vaan motiivi, joka gallupluvuista on vaikea kaivaa esiin. Tuskin kukaan kehtaa mainita kilpaan lähdön syyksi Antti Rinteen heikoksi sanotun julkisuuskuvan yksilöimättä sitä tarkemmin. Ja jos yksilöitäisiin oltaisiin koulukiusattujen tasolla. Äänestäjälle on tärkeämpää mitä puhuu kuin miten puhuu.  Yhdeksi puheenjohtaja ehdokkaaksi mainittu Antti Lindtman on siteerannut mukaan lähdöstään itämaista sanontaa: "Tulvan jälkeen vesi kirkastuu." Tähän sopii minun kaikille puheenjohtajakilpaan lähteville siteerata vanhaa suomalaista sanontaa: "Ahneella on paskanen loppu."  Ja muistutan, että SDP:n puheenjohtajalla on oltava hyvät ja luottamukselliset suhteet ammattijärjestöihin  niin kauan kuin kokoomus hoitaa rahamaailman eduista.
******
Suomalainen potkupallo: Pelaajat potkivat palloa. Potkupalloliiton puheenjohtaja potkii päävalmentajaa. Päävalmentaja potkii pelaajia ja niin ympyrä on valmis. Uusi kierros voi alkaa. Miksi kukaan ei potki liittoa ja sen puheenjohtajaa?
******
Jotain hyvää tähänkin pakinaan sentään löytyi. Olen aikaisemmin kirjoittanut mielipiteeni Possesta. Nyt Posse loppui. Milloinkahan Duudsonien  uusinnat saadaan loppumaan?

                                                Veijo Tuunanen

Ei kommentteja: