maanantai 7. marraskuuta 2016

KUNTALAISALOITTEEN KULKU:

Heti alkuun kehoitan lukemaan tässä blogissa julkaisemani aloitteen. Se löytyy alkuperäisenä.
Aloitteen käsittely kunnan elimissä tässä vaiheessa on lyhykäisyydessään seuraava:
17.10.2016. Tein aloitteen.
18.10.2016. Kunnan virkahenkilöt suorittivat tien katsastuksen.
25.10.2016. Ympäristölautakunta käsitteli aloitetta kokouksessaan.
Kokouksen kulun voi käydä lukemassa ao. pöytäkirjasta.
Jalkakäytävä oli kokouksessa muutettu levennetyksi piennaralueeksi. Päätösesityksessä maininta; "Tarvittavat hidasteet toteutetaan" poistettiin päätösesityksestä.
Jotta kaikki jäisi auki varmistettiin sanonnalla "jos toteutetaan".

Näin teitä rakennetaan ja korjaillaan Tohmajärvellä. Niiralassa on kallis uusi tienpätkä mutta ei kulkijoita. Eikä kohdetta miksi käyttää tietä, joka ei johda mihinkään. On mielenkiintoista nähdä mitä Niiralassa tieviittaan präntätään.

Mitä ymmärtävät ympäristölautakunnan jäsenet ilmaisullaan piennaralue tai levennetyllä piennaralueella, kuten päätöksessä mainitaan. Sitä kai, että mummot ja ukot kuin muutkin kävelijät tienposkeen kolkemaan. Pientareet tulevat helpottamaan autoliikennttä ja lisäämään autoille vauhtia. Ei antamaan mitään turvaa kävelijöille.

Seurataan nyt tätä projektia ja sen edistymistä. Toivotaan hyvää ja pelätään pahinta. Tie osuus on todella vaarallinen jalankulkijoille varsinkin talvisin. Eritoten silloin kun tieosuus on heikosti aurattu

1 kommentti:

Musiikkiteatteri Apollo kirjoitti...

Kunnassa tullaan päättämään jotta mummelit saavat koluta rukoilemaan ojanpohjia myöten, siinäpähän nöyrtyvät jo matkallaan ja tutustuvat kristilliseen sanomaankin paljon paremmin... Ja jos joutuvatkin kolariin autojen kanssa, niin pääsevät nopeammin taivaan iloihin. Ei se tuleva sote nyt niin autuaaksitekevä sentään ole...

Niiralan risteyspäätös meni läpi hetikohta kun maksoi vain 500 000 euroa. Seuraavaksi Tohmajärven kunnanhallinto pohtii yrityskiinteistön rakentamista kyseisen tienpätkän päähän. Joutunevatkohan vielä lunastamaan halvalla lisämaata eräiltä yksityisiltä henkilöiltä?! Sitten meillä on jälleen olemassa yhtä tarpeellinen systeemi kuin ovat paavin pallitkin. Koko hökötys voidaan sitten ajallaan purkaa pois maisemaa pilaamasta.