tiistai 19. huhtikuuta 2016

Liikennekaari Kutsu - Kemie.Bernerin mallilla Kutsusta Kemieen.
Olen saanut haltuuni muistion, jolla koekäytettiin Bernerin Liikennekaari-malli ns. todellisissa olosuhteissa. Kokeessa oli mukana kaksi henkilöä. Toinen autolla ja toinen jalan.
Eläkeläinen näytti kännykkäänsä Ladan sivuikkunasta. Jolloin Lada tarttasi, mutta ei käynnistynyt. Kännykkään tuli teksti; minne matka? Ukko kirjoitti; Kemmiiseen. Auto käynnistyi ja ukon kännykkään tuli teksti: kumpaan pohjoseen vai etelään? Molempiin matkaa 600km. Tiemaksu 453,40 euroa on otettu pankkitililtänne. Hätääntynyt ukko käänsi virta-avainta ja moottori sammui. Kännykkään tuli teksti; aloita alusta, vain yritysmaksu on otettu tililtäsi 30,27 euroa.
Ulos autosta ja menettely kuten aikaisemmin. Nyt osoitteeksi kirjoitettiin KEMIE. Matkan hinnaksi pilvi ilmoitti 50,02 euroa, joka oli alennettu kesätaksa. Matka alkoi. Kolmen kilometrin välein piti kännykkää näyttää sivuikkunasta peilille, joka rekisteröi matkan kulun ja kustannukset suoraan Liikennekaaren toimistoon, joka sijaitsi Panamassa.
Paluu tapahtui ja kustannukset olivat samat kuin mennessä. Nyt pilvi oli nähnyt ilman toisin ja lisäsi maksuun 43,72 euron aurauslisän.
Kokeilu onnistui erinomaisesti. Ainoa haitta oli, että pilvipalvelua oli pakko käyttää kerran viikossa tai muuten tienhoito loppuu ja voipa tie mennä rullallekin.
Raportoin patikkamatkan myöhemmin

1 kommentti:

Musiikkiteatteri Apollo kirjoitti...

ladukoille sitten sattuu ja tapahtuu - onneksemme meillä on kiat!!