maanantai 6. huhtikuuta 2015

Vaihtelu virkistää

Tervehdys täältä Taalintehtaalta. Pari viikkoa on täällä viereksitty. Kaikki on mennyt toistaiseksi odotettua paremmin. Ensimmäiset vieraat Tohmajärveltä ovat käyneet kylässä.
Jotkut ovat ihmetelleet miten meidän ikäisemme lähtevät synnyin seuduiltaan niin kauas mitä Taalintehdas on Tohmajärveltä. No, ei tänne kävelemällä tarvinnut tulla. Autolla tultiin.
Ja mitä ikä painaa, jos lähtöhalut herää. Ei ole sellaista sääntöä, joka sitoo tietyn ikäiset paikalleen.
Tohmajärvellä meillä on edelleen juuret ja asunnot sielläkin. Eikä meillä tohmajärveläisiä vastaan ole mitään. Meille tilapäinenkin asuinpaikan muutto antaa näkemystä elämiseen yleensä. Ihminen nurkkakuntaistuu helposti. Sitä olimme näkevinämme tohmajärveläisissä ja samoin myös itsessämme. On välillä hyvä huomata elämää olevan muuallakin kuin pitkään jatkuneessa elinympäristössä.
Taalintehdas on Ruotsin kielistä aluetta. Siksi elämän tavan muutos itä-suomalaisten ja täkäläisten kesken saattaa avartaa näkemystämme suomalaisuudesta yleensä.
Kunhan pääsen paremmin mukaan täkäläiseen elämän menoon, voin vertailla eroja aikaisempien asuinpaikkojemme kesken. Asuimmehan Helsingissäkin välillä 28 vuotta.
Tänään pitää lähteä ostamaan lisää jakkaroita istuimiksi ym.

1 kommentti:

Musiikkiteatteri Apollo kirjoitti...

hyvä hyvä, sopeutuminen onkin lähinnä itsestä kiinni. ja kun on ennenkin nähnyt maailmaa niin mikä ettei. onnekasta jakkaranhankintaa!!