keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Tehtävä suoritettu

Olen äänestänyt. On vaikea ymmärtää miksi monet jättävät äänestämättä, vaikka äänestys saattaa olla se ainoa tapa, jolla voi vaikuttaa laajemmin omiinkin asioihin kuin omassa kaupassa käydessä.
Suomessa kaikki merkittävät asiat saavat muotonsa eduskunnassa. Minkä muodon ne saavat, voi vaikuttaa äänestämällä.
On hyväksyttävä myös se tosiasia, että asioita hoidetaan Helsinki keskeisesti koko valtakunnan osa-alueet huomioiden. Savo-Karjala on liian vähäväkinen, sanelemaan senkin mikä tänne on parasta. On tyydyttävä monesti vähempään kokonaisuuden ehdoilla. Siksi ei pidä vaatia liikaa "omilta" kansanedustajilta.
Ehdokkaan valinta henkilönä on valeissa tärkeä. Tärkeämpi on kuitenkin puolue, jonka kautta valta ohjautuu tai jää ohjautumatta.
Nykyisin näytetään vaaleissa "valittavan" myös päämisteri. Tämä ei perustu lakiin, mutta näyttää olevan maan tapa.
Suomessa on liikaa puolueita, jotka hämärtävät vallankäytön. Siksi ryhmitän puolueet kahteen ryhmään; oikeistoon ja vasemmistoon. Tällä akselilla jaetaan hyvät ja pahat kansalle. Oikeisto huolehtii pääasiassa paremmin toimeentulevien asioita ja vasemmistolle jäävät loput väestöstä.
Näin se vain on, vaikka muutakin väitetään. Siksi äänestäessä on huomioitava tämä kahtia jako. On tärkeää huomata miten tärkeää on, mitä puolueita on tulevassa hallituksessa.
Äänestä ketä henkilöä tai puoluetta tahansa, äänestäessä on pidettävä mielessä, että äänelläsi vaikutat hoidetaanko maata oikeiston vai vassemmiston periaatteiden mukaan. Näin se menee lopulta karkeasti ajatellen.
Äänelläsi on merkitystä enemmän kuin luuletkaan. Patista siis "laiska" äänioikeutettu vaaliuurnille.

Ei kommentteja: