tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kutaa täältä taalruukista.

Niin kuin otsikosta voi päätellä Ruotsin kieli alkaa tunkea esiin. Kutaata täällä tolkuttavat useimmat, mutta minä olen tyytynyt sanomaan; päivee. Silläkin näyttää pärjättävän.
Kerkisin pyrähtää synttäreillä Helsingissä. Sinne matka on puolta lyhyempi kuin Tohmajärveltä. Ja moottoritietä yli puolet.
Pikku hiljaa on kalusteita aseteltu paikoilleen. Sikäli kun kaupoista on saatu. Huonekalukauppa on semmoista, että ensin houkutellaan, sitten tehdään kauppa ja jos erehtyy maksamaan, niin sitten tuleekin pitempi tauko ennen kuin kalut ovat kotona. Perunat on kotona, mutta soffa puuttuu, jotta pääsisi soffapotaatiksi.
Ihmiset ovat laskeneet venennsä vesille. Sitä tässä itsekin odottelen. Luulen vävyn saavan paattinsa vesille tulevana pyhänä. Siikaonginta on täällä parhaillaan ja kohta on silakanongintakin esillä. Molemmat kalastustavat ovat oman sorttisia täällä.
Ei tänne ihmeemmpiä kuulu. Karjalainen tulee päivän myöhässä ja perjantain, lauantain ja sunnuntain numerot nipussa. Jotta kansanedustaja ehdokkaatkin ovat päivän vanhemman näkösiä täällä kuin siellä.
Yhteydet tänne puhelimitse eivät ole kalliimpia sieltä kuin täältäkään. Muutamia puheluja on tullut. Lupauduin avaamaan Potsipäivät. Sen homman muistan tehneeni muutaman kerran aikaisemminkin. Pitänee puhe päivittää, jos siihen asti ennätetään.
Näkymisiin ja kuulumisiin.

1 kommentti:

Musiikkiteatteri Apollo kirjoitti...

yhtä vanhoilta näyttävät ehdokkaat tälläkin suunnalla. siika kuulemma käy niin ikään pyydykseen idässäkin.

pötsipäivät lähestyvät, juhlien ajasta ei ole tietoa, eikä kestosta. onko päivät laajennettu koko kuukaudeksi, saa nähdä.

rahaa meillä täällä on pitää vaikka millaiset kekkerit. ei ehditä kaikkia rahoja repimään. pitää polttaa osa ja kutsua kutri laulamaan melkein ilmaiseksi.