tiistai 21. huhtikuuta 2015

Eipä ohjelma juuri parantunut

Nimittäin televisio-ohjelma, vaikka eduskuntaehdokkaat ruudusta katosivat. Täällä eduskuntaan pyrkijät olivat naamaltaan vielä meikäläiselle tuiki tuntemattomia. Ja fotosopattuja.
Nyt katselen iki-ihania mustaksi tatuoituja tv-kokkeja. Hesari oli laskenut kokkiohjelmia tulevan tv:stä peräti 24 ohjelmaa päivässä. Hyi helevetti.
Meikäläinen ei kokkiohjelmia katsele. Jos sapuskaa milloin laitan käytän muistin varaista resettiä. Sillä tulee joka kerta erimakuista, vaikka samat sörsselit ovat käytössä.
Tänään laitoin suutarin lohta. Tällä kertaa poikkeuksellisista tykötarpeista. Pyhäseutuu kävin silakkaongella. Se tapahtui sillan kaiteen yli tavallisella ongella, jossa on paino ja 10 koukkua. Ei matoja ei kohoa. Kalaa nousi tuntiin n. 10 kg. Siitä riitti useampaan talouteen.
Putsasin silakat, suolasin, fileoin ja nyt ne killuu liemessä. Maistuis varmaan sullekin.
Kämppä alkaa olla kondiksessa. Vävyn vene on vesillä. Pyhäseutuun pitäisi päästä siikaongelle. Se tapahtuu madolla ja yhdellä koukulla. Pääasiassa. Siikaongessakaan ei ole kohoa välttämättä. Koukku lasketaan pohjaan ja annetaan siian makustella tarpeeksi pitkään, että ehtii koukkuun tarttua. Tuossa pari onginta ohjetta pääpiirteissään.
Pohjois-Karjalan asioita olen seurannut päivän myöhässä. On sen verran pitkä tämä välimatka. Näyttää, että ehtii näinkin. On hyvä, että on tätä välimatkaa. Viime keväänä kun olin siellä, sotkin maatilamatkailun kevät sesongin. Nyt ovat Kaurilassakin kai tyytyväisiä.
Älkää vain sieltä viestittäkö, että olen sotkemassa täällä kalastusmatkailua. Se olisi kirjoitusten loppu täälläkin.
Ilmoja on pidellyt. Tänäänkin aurinko paistaa ja varjossa on rapiat 15 celsiusta. 

2 kommenttia:

Musiikkiteatteri Apollo kirjoitti...

näihin täkäläisiin uutisiin ehdit mukaan vaikka kesäkuussa. muutoin taitaapi olla silleen ettei jähmätorven matkailu palaudu vaikka muuttaisit etelä-afrikkaan. ja mistäpä palautuisi kun sitä matkailua ei ole koskaan ollutkaan... mutta nyt se räjähtää kun saadaan uusi hallitus; velatkin muuttuvat saataviksi!

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Hyvä tietää, ettei ole vahingoksi. Kuka se pahaa ehdoin tahdoin synnyin kunnalleen haluaa. En ainakaan minä.