perjantai 13. maaliskuuta 2015

Pienimuotoinenkin viihdyttää

Oopperasta en ymmärrä mitään. Kuuntelen ja katsonkin sitä kuitenkin livenä mielelläni. Viimeksi eilen illalla.
The LittleBigMusic on porukka, joka pitää kotipaikkaa Hammaslahden Ohvanan vanhalla koululla. Eilen oli ensi-ilta Maestro & Antonio musikillinen tragikomedia oopperan maalimasta. Tunnin juttu, joka antoi miellyttävän pikapläjäyksen oopperaan ja sen historiaan.
Jari Salokangas ja Samuli Moilanen ovat osoittaneet kumppaneineen osaamisensa jo aikaisemminkin monella eri musiikan osa-alueella. Eilen esitys lienee ollut ehkä yksi heidän yhteistyönsä parhaista oopperan alueella.
Erityisen paljon pidin käsikirjoituksesta ja ohjauksesta, joka oli Sinikka Tossavaisen käsialaa. Pienimuotoinen älykäs ja hienostuneella huumorilla maustettu esitys kelpasi esittää heillekin, jotka eivät erityisesti fanittaisikaan oopperaa.
On osaltaan harmillista Ohvanan entisen koulun sijainti. Se osaltaan vähentää yleisön pääsemistä esityksiin. Tämä koskee varsinkin vanhempia ja autottomia. Toisaalta syrjäisyys seuloo porukkaa katsomoon niin, että sinne tullaan tosimielellä.
Syrjäistä sijaintia kompensoi se, että esimerkiksi eilinen esitys on tilattavissa vaikka kotipileihin tai kyläesityksiin.
Olen seurannut The LittleBigMusic toimintaa lähes viisitoista vuotta. Monet tietävät epämusikaaalisuuteni esittävänä puolena. Se estä sitä, että kuuntelen mielelläni musikkia laidasta laitaan. Eilen tuntui taas siltä, että jopa nautin oopperasta. Voisit koettaa myös sinä, muistuisiko sinulle.
Kiitokset Ohvanaan esityksestä ja kahvista kiitos Maria Sarkkiselle. Lupasin Marialle tulla heinäkuussa Ohvanaan katsomaan ja kuuntelemaan Laulavia sadepisaroita.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

erittäin samaa mieltä!