sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Hiki ei haissut gaalassaAihetta muutokseen
Paljon porua, vähän villoja. Siinä urheilugaalan tämän vuoden kattaus kokonaisuudessaan. Ulkopuolisilla pöhötetty tapahtuma ennalta arvattavine ohjelmineen niin paikan päällä kuin televisiossa on loppuu kaluttu luu. Urheilugaala tarvitsee uudistumista ja palaamista urheilun ja siihen tiiviisti liittyvän oheistoiminnan piiriin.
Uudistuminen voisi tapahtua esim. karsimalla mahdottomiin paisunutta palkittavien määrää. Jääkiekko nousi niin lajina kuin palkittuna kohtuuttoman huomion kohteeksi. Kiekkoväen omat kiitokset omilta omille tuntuivat yliannostetuilta. Vain joukkueen bussikuskit ja jäähallin vahtimestarit jäivät kiittämättä.
Jotta turha parran pärinä palkittujen kohdalta saataisiin vähenemään, loppumaanhan sitä ei saada, on yksilöurheilijat ja joukkueurheilijat palkittava omissa kategorioissaan. Yksilöurheilijaa ja joukkueurheilijaa  ei voi verrata toisiinsa paremmuudessa suhteessa toisiinsa koska he eivät ole yhteismitattavissa. Joukkueurheilijan tulokseen vaikuttavat aina toiset joukkueen jäsenet.
Kaikki palkitut ja erityisesti Leo-Pekka Tähti ovat palkintonsa ansainneet. Palkittujen arvostus ei saada jäädä turhan hömpän alle. Siksi urheilugaalaa on kehitettävä niin, että urheilutulokset ja niiden tekijät nousevat  selvemmin esiin muusta markkinahumusta.

Ei kommentteja: