keskiviikko 11. tammikuuta 2017

HERÄÄ KYSYMYS MISTÄ ON KYSYMYS

Kysymys on tietenkin pääministeri Juha Sipilän seikkailuista rahamaailman, perheen ja politiikan mielenkiintoisessa mailmassa. Näyttää kuin näiden kolmen vyyhti on sellaisessa sotkussa, ettei siitä ota selvää se kuuluisa erkkikään.
Tässä en ryhdy toistamaan väitteitä, kysymyksiä ja Sipilän selityksiä. Niitä on media tulvillaan. Totean vain, että vaikka ihminen menestyy jokaisen lohkon osalla hyvin, niin yhdessä rahan, perheen ja politiikan lohkot näyttävät olevan vaikeasti hallittavissa. Varsinkin Sipilällä.
Juha Sipilä tuli puoluepolitiikkaan upporikkaan liikemiehen maineella. Rahaa oli niin paljon, että sitä piti piilottaa vakuuskuoriin. Mitä ne ovat, en minä tiedä. Paljon sitä rahaa pitää olla kun ei ilkeä muille kertoa. Muut ministerit ja kansanedustajat joutuvat taloudellisen tilanteensa paljastamaan.
Perhe ja lapset näyttävät olevan Juha Sipilälle rakkaita. Jopa suku aina serkkuihin ja enoihin asti. Heistä Juha Sipilä näyttää kantavan vastuuta aina taloudellisiin asioihin asti. Olisiko uskonnollinen vakaumus yksi sitova elementti perheeseen ja sukuun?
Eniten politiikka näyttää olevan se osa-alue, jota on Sipilän lähes mahdoton sitoa rahan ja suvun kanssa yhteen kuvaan kyväksyttävästi. Politiikassa ovat omat kirjoitetut ja osaltaan kirjoittamattomat lainalaisuutensa. Monet niistä puhtaita muotoseikkoja, mutta ohittamalla ne kaatavat monesti vahvatkin vankkurit.
Juha Sipilän tullakseen noiden kolmen, rahan, suvun ja politiikan kanssa toimeen, on tunnustettava, että nykyinen käytetty taktiikka on muututtava. Kuuluisiko uuteen ehdoton avoinmuus olipa kysymyksessä mikä asia hyvänsä. Päämisterillä jos kellä luulisi siihen olevan varaa. Katsotaan miten tässä jatketaan.
 

1 kommentti:

Musiikkiteatteri Apollo kirjoitti...

Uskovaisten käsitys mammonasta on se, että se on heillä vain "lainassa" ja sen vuoksi sitä on kerrytettävä ja vaalittava tarkoin... Nykypäivänä se onkin helpompaa kuin entisaikoina, on vakuutuskuoria yms. Ei tule kulumia taalereita perunakuoppiin kantaessa.