torstai 19. marraskuuta 2015

Uskoni alkaa horjua.


 

Uskoa vai ajatella

Pariisin surullisista tapahtumista on kirjoitettu ja kirjoitetaan lisää. On tullut tietoon, että tekijöiden taustalla on isis-niminen ääri-islamilaisten terrorijärjestö, jonka iskuissa on kuollut tuhansia.

Järjestö hyväksikäyttää ihmisten taipumusta uskoa tuonpuoleiseen. Luvata sellaista, johon lupaajilla ei ole mitään järjellistä mahdollisuutta. Sääliksi käy heitä, jotka uskossaan tappavat kanssaihmisiä. Tuhoavat ihmisyyttä ja samalla menettävät henkensä, jonka luulisi terroristillekin olevan tärkeintä maailmassa.

Uskoni kuoleman jälkeiseen elämään on koetuksella.

******

Uskosta tuskin on kysymys, kun Tohmajärven evl. seurakunnan kirkkovaltuusto hakee kirkkohallitukselta lupaa muuttaa Kemien seurakuntatalo kirkoksi. Ilman mitään ulkoisia muutoksia.

Seurakunnalla on ennestään 2 kirkkoa, 5 hautausmaata, kaksi kirkollisia toimituksia varten vihittyä tilaa, pappila ja muita rakennuksia, sekä metsää. Miksi vielä yksi kirkko lisää kuihtuvaan seurakuntaan, jonka palvelut seurakuntalaisille on supistettu muutamaan tuntiin viikossa henkilökunnan vähenemättä.

Kysymyksessä on säälin synnyttäminen avustusten hakemisessa. Kolme kirkkoa synnyttää sääliä enemmän kuin kaksi. Tämmöistä ajatellaan kirkon piirissä, jolla on lakisääteinen verotusoikeus.

Uskoni seurakunnan talouden hoitoon on myös koetuksella.

*****

 Keski- Karjala on muokannut  sote - palveluitaan. On ollut kunnallista, kuntayhtymää, yhteistä Helliä ja Attendoa. Yhteistä kaikille on ollut, etteivät palvelut pelaa, mutta kustannukset nousevat.

Tohmajärvi ja Rääkkylä kipuilevat Attendonsa kanssa. Tohmajärvi ei tiedä pitääkö sopimusta jatkaa vai ei. Jos jatketaan niin kuinka pitkälle. Asia on valtuuston pöydällä.

Rääkkylän sote - palvelut ovat oma lukunsa. Kunta on sote:n tiimoilla paistatellut valtakunnan mediassa loistavilla ratkaisuillaan. Malliin maan parhaimmat palvelut, maan alhaisimmilla kustannuksilla. Näin mentiin kunnes kirjanpidosta selvisi, että kustannukset eivät ole tulleet kirjanpitoon asti. Velkaa piti ottaa, että maksut saadaan maksetuksi. Samalla TV - autot ovat hävinneet kunnanviraston pihasta. Samoin haastateltavat.

Nyt Rääkkylä joutuu supistamaan palveluja. Ongelma olisi ylittämätön, ellei Tohmajärvi Attendoineen rientäisi apuun. Ei kunnat rakasta toisiaan. Se on nähty menneisyydessä. Yhteinen tekijä ja rahastaja on Attendo.

Mutta miten käy Attendon henkilöstön kun itsehallintoalueet alkavat toimia?

******

Kuntajakoselvitys ei kelvannut Rääkkylän kunnanhallitukselle äänin 4 -2. Poissa 3, joista kaksi kuuluivat puheenjohtajistoon.  Uskoni kunnalliseen päätäntäjärjestelmään on koetuksella.

******

Pakkolaki esitys on oikeiston yritys murtaa sopimusyhteiskunta. Se ei tule onnistumaan, koska se on järjenvastainen. Työnantajalla on oikeus teetättää työtä ja maksaa siitä sovittu korvaus. Työntekijä tekee työn, jos palkasta sovitaan työnantajan kanssa. Jos ei sopimukseen päästä työ jää tekemättä. Pakolla ei onnistu. Se olisi pakkotyötä.
                                                                  Veijo Tuunanen

Ei kommentteja: