torstai 14. maaliskuuta 2024

Purra leikkaa edustuksellisen demokratian itselleen

 

 Edustuksellinen demokratia toimii ammattijärjestöissä

On aikoihin eletty. Eduskunnassa istuu nuoria punaposkisia ja kiiluvasilmäisiä nuoria, jotka paperista tai kännykästä lukien kertovat mitä on edustuksellinen demokratia ja poliittinen lakko. Heidän iästään päätellen lakkokokemusta heillä ei voi olla ja edustuksellisen demokratian sisältö näyttää kuullun opitulta ja juuri sovitetulta vain tämän päiväin hallitukseen. Sisäluku on hyvä taito, mutta jos siinä verrataan ammattijärjestöjä ja niiden johtajia mafiaan, pitäisi kellojen soida heilläkin, jotka tällaiset henkilöt ovat äänestäneet eduskuntaan ja aina ministereiksi asti.

Tällä hetkellä edustuksellista demokratiaa kansanedustajista toteuttaa 108 kpl. joiden äänimäärä prosentteina oli 49,3. Ohjenuoraksi toiminnalleen hallitus edustukselliseen demokratiaan nojautuen on ottanut vastustajiksi katsomiensa musertamisen. Sellaiseksi sopii oppositio, mutta ennen kaikkea ammattiyhdistysliike. Kysyä sopii löytyykö edustuksellisesta demokratiasta heikko kohta joka sallii 108 kansanedustajan tällaisen toiminnan. Onko RKP ja KD  14 yhteisellä edustajalla oikeassa seurassa tukemassa hallituksen toimia? Eikö oikea demokratia anna valtaa johon seuraa vastuu sivuun ja vähemmistöön jääneiden tarpeista?

Tämän hallituksen pahis on SAK? Jäseniä siinä on n. 800000. Mikä lienee puolueiden yhteinen jäsenmäärä? Siitä ei ole tietoa. Ammattiliittoihin liitytään vapaaehtoisesti ja sitoudutaan maksamaan n. 1% jäsenmaksu tuloista. Ammattijärjestöt valitsevat keskuudestaan johtajansa. Yleensä hyvä johtaja jatkaa pitempään asemallaan kuin ministerit. Tukevatko nämä 800000 SAK:n jäsentä rikollista toimintaa mafian kaltaista toimintaa, niin kuin ministerit puheillaan ilmaisevat? Arvoisa ministeri Wille Rydman, olen loukkaantunut kun puheittesi perusteella asetat minun tukeneen mafian kaltaista toimintaa sen jäsenenä. Tai eihän vika ole Rydmanin, vaan henkilöiden, jotka hänet tällaiseen asemaan ovat asettaneet. Olen ollut ammattiliittojen jäsen, lakkoillut ja vaikuttanut järjestöjen toimintaan. Minusta tuntuu, että 800000 tuhannen etujärjestö demokraattiselta perustaltaan on yhtä vahva, ellei vahvempi kuin nykyhallituksen harjoittama toiminta. Hallitus puhuu taloudesta, velasta edustuksellisesta demokratiasta ja pakosta tehdä päätökset, jotka se sanelee. Ammattiyhdistykset toimii ilman pakkoa jäseniensä edunvalvoja suomalaisessa yhteiskunnassa. Sen ainoa voimavara on jäsenet ja lakko viimeisenä keinona  jos asiat siihen pakottavat. Siksi olen ammattijärjestöjen puolella.

Ilman Kristillisdemokraattien 5 kansanedustajaa ei Suomessa olisi nykyistä hallitusta. Jopa Ben Zyskowicz puhuu laitaoikeistosta. Hän vielä kaihtaa puhua äärioikeistosta. KD johtaa Sari Essayah. Hänen kotikuntansa on Lapinlahti. Kunta, jonka valtuuston jäsen Essayah on. Lapinlahdella paljastui suuri salametsästysrinki, josta maa- ja metsätalousministerillä ei ollut mitään tietoa. Herää kysymys  mikä on ministerin kyky ja ammattitaito tehtäviensä hoitoon? Sari Essayah on tunnettu kävelijä. Onko hänen kävelyt suuntautuneet riittävästi peltopientareille ja metsäpoluille vai asfalttitielle?

RKP 9 edustajallaan on puolue jolle kelpaa mikä ja kuka vaan, jos puhuu Ruotsia. Arvioni sopii puolueen johtoon. Ei välttämättä äänestäjiin. Tunnen asiaa, kun asun nykyisin Ruotsin kielialueella. Ikävää, että RKP on johtonsa takia sekaisin kuin seinäkello ja tukee samalla hallituksen tavoitteita.

Ei kommentteja: