torstai 28. maaliskuuta 2024

Kuka lakia tarvitsee?

 

Laki on rikollisille, ei lainkuuliaisille ihmisille

Elämme veden jakajalla. Monellakin tapaa. Meneillään olevilla lakoilla voi olla monenlaisia tarkoituksia. AY-väen tarkoituksia ei tarvitse epäillä. Mutta on aihetta pitää silmällä hallituksen toimia. Näyttäähän siltä kuin hallituksella ei olisi tarkoitustakaan saada lakkoja loppumaan. Pikemminkin päin vastoin. Lyödessään lukkojarrutuksen ja tietäessään ammattiyhdistyksen voiman vastustajana hallitus voi yrittää selkävoittoa ja saada sitä kautta yhteiskunta sekaisin. Se puolestaan palvelisi populismilla eläviä saada valtaa. Hallitus on oikeistolainen ja näkyvimmältä osaltaan äärioikeistolainen joka elää populismin varassa. Kaaoksessa olevassa  yhteiskunnassa on helppo lupauksilla saada kansalaiset puolelleen. Menetelmä on tuttu Saksasta  sadan vuoden takaa. Siksi on tärkeää pitää äärioikeiston touhuja silmällä.

Riikka Purran esiintyminen julkisuudessa on saanut uusia piirteitä. Asian ytimessä haastattelussa, hän yritti sivuuttaa haastattelijan ja puhui kysymyksestä piittaamatta omaa tarinaansa. Hän kertoi, että hänellä on paksu nahka, joka kestää vähilläkin unilla. Lakot jatkuvat hänen mukaansa, kunnes saadaan laki. Hän "leventeli" neljän puolueen hallituksella, jossa persujen kannatus on vahva. Kaikki leikkaukset viedään läpi, koska palveluja on tarpeettomina. Normeja puretaan. Lopuksi Purra kertoi olevan ajatuksia, joita hän ei kerro. Minusta edellä kerrottu on sellaista tarinaa, jota ei ole syytä jättää huomiotta. Ministeri Satonen on moneen kertaan sanonut, ettei AY:n kanssa neuvotella ennen lakkojen loppumista. Tämäkin tukee hallituksen tavoitteita, pitää lakot voimassa mahdollisimman pitkään. Miksi? Kaaokseen juuri nyt ei uskoisi populistienkaan turvautuvan kun itärajalla on tosiuhka. Vai uskovatko persut itärajan ongelmien palvelevan heidän tavoitteitaan vallan lisäämiseksi itselleen. Luulisi kokoomuksessa, KD:ssä ja RKP:ssä huomioitavan tämän.

Miksi ihmiset käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät. Toiset alistuvat, toiset sortuvat, jotkut nousevat yhteisillä päätöksillä toista paremmiksi. Suurin osa ihmisistä vaikenee, eikä kiinnostu moisista asioista. Jokaisella ihmisellä ovat samat aistit. Tunto, maku, kuulo, haju ja näkö. Näiden keskiössä ovat aivot. Aivot eivät ajattele tutkimusten mukaan kuin parikertaa ihmisen iän aikana. Ne eivät synnytä uusia ajatuksia, vaan ne assosioivat. Johdattelevat yhdistelemällä ihmistä aistien tuntemusten perusteella. Mitä pitää tehdä kun joku aisti on poissa käytettävistä? Luulisi olevan helppo elää kun kaikilla on samanlaiset aistit.

Ihmisen ongelmaksi muodostuu vietit ja niiden kirjo. Kaksi tärkeintä viettiä ovat hengissä- ja suvunjatkamisvietit. Jos näihin tyydyttäisiin olisi helppo elää. Kulttuuri (elettyelämä) sivistys( saatuoppi) eivät näytä pärjäävän ihmisen vieteille. Sellaisille kuin kilpailu ja vallanhalu. Näiden kahden alla elää himo olla parempi kuin toinen olipa kohteena mikä asia hyvänsä tai ihminen. Eläisikö osa poliitikoista viettiensä varassa? Tällä hetkellä siltä näyttää ainakin Venäjällä ja Valkovenäjällä elettävän. Näiden valtioiden johtajilta puuttuu yksi ominaisuus ja se on todellisuuden tajua. Hekin elävät vain aikansa. Maailma muuttuu heidän jälkeensä. Miten ja mihin suuntaan? Sitä ei tiedä kukaan.

Toivottavasti Suomen poliitikot eivät kadota todellisuuden tajuaan. Suomea johdetaan sopimuksilla, ei lailla. Laki on rikollisia varten. Ei lainkuuliaisia ihmisiä ohjaamaan tiettyyn muottiin.

Ei kommentteja: