keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Terveisiä nämäkinTase ei tee työtä Suomessa.
Caruna, Digita, Autokatsastus, Destia ja Kemira Growhow on myyty. Nyt puhutaan Yleisradion pilkkomisesta. Se enteilee ensin parhaiten osien myyntiä ja loputhan jäisivät  tarpeettomina käsiin. Pääministeri Sipilä ja hallitus sanovat tällä toiminnalla panevansa taseen töihin. Ennen vanhaan tuommoinen ennusti yksityisellä puolella pikaista konkurssi.
Olen yrittänyt vuoden ajan myydä yksiötäni Tohmajärvellä. Antaisin sen hallituksen myyntilistalle, mutta en uskalla. Ostaja varmasti löytyisi, mutta kun katson hallitusaitiossa istuvia  pelkään, että halvalla menisi.
*****
Kansanedustaja Eero Lehti (kok) on esittänyt Ylen panemista "päreiksi". Asiasta kysyttiin mielipidettä kansanedusta Hjallis Harkimolta (kok) Ylen kanavalla.
Kansanedustaja Hjallis Harkimo (kok) haastattelee sopiviksi katsomiaan haastateltavia MTV:n kanavalla. Ensimmäinen on ministeri Petteri Orpo (kok). Myöhemmin tulevat muut hallituspuolueiden edustajat kuten pääministeri Juha Sipilä.(kesk) Vastaava tuottaja Hanna Kortti sanoo huolehtivansa taustatiimeineen ohjelman poliittisesta tasapuolisuudesta. Kuka uskoo?
Mikä on kansanedustajan motiivi tunkeutua vajaa työllisyyttä kärsivien ammattitoimittajien tontille? Jos se on raha, niin lisää liksaa kansanedustajille, että tekevät sitä työtä, jonka tekijöiksi heidät on valittu.
Kansanedustaja Susanna Koski (kok) roikkui sirkustelineillä MTV:n kanavalla koko syksyn. Hän ja Harkimo (kok)istuvat vierekkäin eduskunnassa. Susanna Koski (kok) on todettu olevan läsnä eduskunnan istunnoissa kaikkein vähiten. Susanna Koski (kok) antoi julkisuuteen taannoin lausunnon, jossa hän sanoi toivovansa, ettei tämä viideskään yhteiskuntasopimus onnistuisi. Veikkaan, että Harkimo (kok) haastattelee Koskea (kok) TV:ssä, jonka tasapuolisuutta valvoo tuottajan taustatiimi.
****
Muistan kun Helli liikelaitoksen aikaan ministerit Anu Vehviläinen (kesk) ja Juha Rehula (kesk)kävivät vuoroillaan kehumassa erinomaista Helliä Tohmajärvellä. Henkilökohtaisesti olin toista mieltä. Ja kohta ministerien käynnin jälkeen Helli kuolla kupsahti.
Kokemukseeni perustuen toivon parasta, mutta pelkään pahinta, kun molemmat ministerit järjestelevät yhdessä Keski-Karjalan sote- ja muitakin asioita. Ministeri Vehviläinen (kesk) uskoo  vahvistavansa  Rääkkylän kuntaliitoksella Kiteeseen Keski-Karjalan myönteistä tulevaisuutta. Mielestäni ko. liitos on tekohengitystä ja saattohoidon pitkittämistä sekä taloudellisesti raskasta köyhälle Keski-Karjalalle.
Ilmeisesti Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulalta (kesk) riittää aikaa siirtää sote-asiat hetkeksi sivuun ja hoitaa hetki oikeita perheasioita. Niihin kuuluu kiistatta Alko. Ministerin  muutokset alkoholilakiin  ovatkin merkittäviä.
Otan esiin vain yhden. Ennen piti henkilökohtaisesti itsensä noutaa kolpakot  tiskiltä. Vanhukselta pöytään köpöttäessä saattoi jo ensimmäinen kaatua ennen kuin oli saanut yhtään hörppyä kolpakostaan. Tapahtumaan liittyi vielä se, ettei toista tilaisuutta enää tullutkaan. Kohta mennään kansainväliseen suuntaan, kun saan lain suojaamana viedä pysyvälle ihmissuhteelle Ginitonicin pöytään. Kiitos ministeri Rehula (kesk) tästä tärkeästä muutoksesta, joka vie ajatukseni  hetkesi pois maakuntamallista.
****
Tohmajärvellä kunnanvaltuutetut ovat huolissaan tulevaisuudestaan. Ovat keskuudessaan väsänneet aloitteen kunnanvaltuuston koon pysymisessä 27 valtuutetussa.  Ilman tätä ennakkoon tehtyä päätöstä uhkaa uusi kuntalaki pudottaa valtuuston koon 13 valtuutettuun. Ollaanko huolestuneita kunnallisesta päätöksenteosta vai omasta läpimenosta tulevissa vaaleissa?
Eduskunnassa on 200 kansanedustajaa. On esitetty pohdittavaksi riittäisikö jos kansanedustajia olisikin vähemmän, esim. 100. Onneksi kansanedustajat itse eivät ole tulleet virallisesti julkisuuteen edustajien lukumäärästä.
Tiedän, että valiokuntatyön  vievän  aikaa. Jotain muutakin voi päätellä, kun katsoo kansanedustajien paikalla oloa TV-lähetystenkin aikaan. Tyhjä tuoli viestii äänestäjälle jotain edustajan vastuullisuudesta ja aktiivisuudesta äänestäjää kohtaan.
                                            Veijo Tuunanen

1 kommentti:

Musiikkiteatteri Apollo kirjoitti...

asiaa alusta loppuun. erityisesti naurattaa tämä edustajien määrän pohdinta niin eduskunnassa kuin jähmätorvellakin: kun fysiikan lain mukaan yksi moottoripyörä aiheuttaa saman metakan kuin 99 moottoripyörää niin...

kansanedustaja frau koski taisi olla muuten niiden harvojen joukossa viime kaudella jotka eivät puhuneet eivätkä pukahtaneet estradilla yhtään kertaa. minusta niin oli paras!