sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Mekkalaa megoista ja mekoista.

Olen siirtynyt kesäksi mökkieläjäksi. Voi sanoa elinolojen muuttuneen. Suihkua ei ole. Onneksi ulkona on satanut kaksi päivää. Sanomalehdet tulevat päivällä. Voin siis nukkua pitempään, kun ei tarvitse kytätä lehden tuloa.
******
Onman ongelmansa luo netti yhteydet. Mokkulan viisi viivaa on kuihtunut kahdeksi. En silti haaveile 100 megan yhteyksistä. Mitä sitten lienevätkään muuta kuin maltaita maksavia. Onneksi kunta ei ole höynähtänyt mukaan mekastamaan megoilla.
*****
Kiteellä olisi pitänyt mekastaa mekoista enemmän. Armi Ratian ompelimo ottaa koneensa ja lähtee Kiteeltä. Harmin paikka.
Mutta sitä kannattaa ihmetellä, mikä Kiteen korkeimpaan kaupungilliseen johtajistoon on mennyt. Hekin näyttävät lähtevän toinen toisensa perästä. Taitaa olla kysymyksessä pakokauhu.
Kaikki naisia. Viimeisimpänä vuorotteluvapaille on huhun mukaan lähtemässä Nina Holopainen.
Joku lähtijöistö on maininnut lähtönsä syyksi huonon työskentelyilmapiirin. Hellan sestas sentään. Luottamushenkilötkö on ilman pilanneet. Jos niin on, niin työpaikka pitää etsiä muualta kuin kunnalliselta taholta. Luottamushenkilöt ovat kunnassa niin kuin  kaupungeissakin virkahenkilöiden esihenkilöitä.
Luottamushenkilöt on valittu vaaleilla. Jos järjestelmää pitää syyttää niin korjaus on alettava sieltä missä ovat järjestelmän juuret.
Eli kansaa on vaihdettava. Siihen asti pelataan näillä demokratian säännöillä. Niihin on virkahenkilöiden taivuttava. Tai lähdettävä.

1 kommentti:

Matti Kosonen kirjoitti...

Onhan se kieltämättä kamalaa jos luottamushenkilöt pyrkivät sekaantumaan kunan päätöksen tekoon.