tiistai 7. toukokuuta 2013

Jatkoa allaolevaan juttuun

Hymyn huhtikuun numerosta käy selville, että eniten Kiteellä ansiotuloa 59557 euroa kertyy demareiden valtuutettu Esa Lahtelalle. Päälle tulevat vielä pääomatulot 26879. Eli yhteensä 86436 euroa.
Eniten Kiteen valtuustossa istuvista on kerännyt tuloja Keskustan Unto Väkeväinen. Ansiotuloja on hänellä 27428 euroa ja pääomatuloja 68815 euroa eli yhteensä tulot ovat 96243 euroa. Edellytyksellä, että yhteenlaskuni on onnistunut.
Rääkkylän valtuutetuista eniten ansiotuloja on vasemmiston Tapio Hämäläisellä 117087 euroa. Pääomatuloja ei hänellä ole.
Toiseksi "vauraammaksi" valtuutetuista nousee demareiden Jouko Päivinen 33816 euron ansiotuloilla ja 72321 euron pääomatuloilla. Yhteensä näistä kertyy 106137 euroa. 
Edellä olevia tietoja en ole tulkaissut kadehtittaviksi. Päinvastoin. On turha lymyillä ja olla vaatimaton jos on onnistunut työssään saamaan siitä myös julkisuuden henkilönä kohtuullisen korvauksen. Sillä työllä nämä ansiot on hankittu.
Jätin tarkoituksella tuomatta esiin pienituloisia. En säälistä enkä muustakaan siihen viittaavasta syystä. Pienituloinen voi tehdä luottamushenkilönä parempaakin työtä kuin hyvä tuloiset. Niin minä olen nähnyt tapahtuvankin.
Edellä olevat numerotiedot on poimittu Hymy lehden huhtikuun numerosta. Sieltä löytyvät kaikkien valtuutettujen tulot, jos ketä kiinnostaa.  

2 kommenttia:

Keski-Karjala kirjoitti...

Mielenkiintoista. Kokoomusta on perinteisesti pidetty hyvätuloisten, menestyjien puolueena. Maailma on muuttunut. Tai sitten elämässään pärjäävät tekevät jotain muuta kuin ovat valtuustossa. Tulotasolla ja puolueella ei taida olla enää mitään yhteyttä. Pienipalkkaiset opettajat kokoomuksessa ja hyväpalkkaiset lääkärit tai yrittäjät vasemmistossa.

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

elämme uusjaon aikaa. kohta lauletaan laulu uusista perheistä kun rettigit ja erkot ovat köyhtyneet ja virtaset ja lahtiset vallanneet pääomien temppelit.