sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Hallitus ja Vappu on tulollaan

 

Outsiiterin ajatushajattomo tiedottaa N:3

Melkoista hämminkiä aiheutui kun maakunnista eduskuntaan rynnivät uudet kansanedustajat tulivat ensimmäistä kertaa eduskuntataloon kantamuksineen. Eteisen lattialle jätetyt lapikkaat, supikkaat ja päällysvaatteet osoitti kyllä huomaavaisuutta, mutta naulakotkin olisivat löytyneet sut`kot helpolla. Eväsreput, ja erityisesti niiden sisältö, aiheutti turvahenkilöille  epäilyä ja vaivaa. Mitään nimilappuja tai viimeistä käyttöpäivää ei niistä löytynyt. Samaan vaatteiden kanssa jätettynä eväiden sisällöstä haistelemalla oli vaikea saada selvyyttä. Jälkikoira hajunsa perusteella löysi ensimmäiseksi kuopiolaisten lanttukukon. Ja söi sen ennen turvamiesten väliintuloa. Myöhemmin selvisi, ettei lanttukukko ollutkaan lanttu vaan kalakukko. Koira sai erehdyksestään nuhteet. Karjalan piirakat löytyivät helposti. Paketti oli mennyt muusiksi. Tulohämmennyksestä johtuen jaettiin uusille kansanedustajille narikka- ja ilmaiset ruokalaput tulopäivälle. Samalla päätettiin ostaa eduskuntaan vastaisen varalle suuret jääkaapit ja jälkikoira jatkokoulutukseen.

Puhemiehelle on vaikeuksia löytää kaikkia tyydyttävä istumajärjestys. Erityisen vaikea on löytää kenraaleja tyydyttävä istuin paikka. Oikealla istuvat persut eivät hevillä sieltä lähde, kun oikeistoa nykyään edustavat. Takariviin kentsut eivät helpolla tyydy. Armeijassa on opittu johtamaan edestä. Suurin ongelma syntyy, kun arvomerkkejä ei voi käyttää eduskunnassa. Mikä heidät erottaa tavallisista kansanedustajista? Entäpä jos viereen sattuu istumaan siviilipalvelumies?  Sehän olisi kuulumatonta, että Nato-maan kenraalia häväistään istuttamalla hänet sivarin viereen. Kenraalit esittävätkin, että ongelma vältettäisiin, jos heistä tehdään ministerit.

Opetusministeriksi kenraaleista tuskin päätyy kukaan. Paikka lienee varattu persuille. On yleisessä tiedossa, että koululaisten ja opiskelijoiden kielenkäyttöön ja kielen ymmärtämiseen liittyy ongelmia. Mauri Peltokangas Vaasan vaalipiiristä antoi kielitaidostaan näytteen, jonka voi tarkistaa videolta. Vahvaa osaamista. Tuskin puolue voi jättää käyttämättä.

Ei kommentteja: