maanantai 8. tammikuuta 2018

Kivakin rimpautella sinullekinAikuisten satu
-Prastuit tovarist! Salekin täällä. Oletko pahassa paikassa?
- En ole. Just lopettelin tsaijun juonnin. Borskeitto tuppaa närästämään. Juon aina tsaijut päälle. Mitä jnaipuriin kuuluu? Onko kaikki harasoo?
- Kaikki harasoo. Entä itelläs? Vaalithan ne on sinullakin. Oletko jo käynyt vaalikiertueella?
- Kaikki jhuvin. Kiertueen tein hävittäjällä ilman välilaskuja. Moskova - Siperia - Unkari ja oliko se Argankeli, helvetin kylmä paikka kuitenkin. Luulen yhden kierroksen riittävän, kun vastaehdokkaitakaan ei näytä tulevan. Miten itselläs?
- Hyvin menee. Täällä on tapana kerätä vastentahtoisista vastaehdokkaita. Nytkin niitä on sukkamainosmiehestä mukikauppiaaseen. Kilpailevat kuka pääsisi häviämään toiselle kierrokselle, jota ei tule. Niinhän se on meitin tämmöisten miesten, niin sinun kuin minunkin, ettei parempoo löydy. Oho, nyt meni Väinö Linnan tekstiin. Haloo, haloo kuuluu huonosti. Katkoo. Eikö ne ole vieläkään Tamminiemen puista saaneet lumia karisteltua? Harmislistakin.
- Haloo, haloo. Nyt kuuluu. Meilläpäin puissa ei lumi pysy. Sen verran isoja paukkuja poksauttelevat. Miten lie Pohjois-Koreassa? Siellä ei taida kasvaa puitakaan. Ainakaan sähkökatkokseksi asti. Tuli mieleen, milloin sopisi tulla piipahtamaan kylässä. Minulle sopisi heti vaalien jälkeen. Pidettäisi kahteen pekkaan rääppiäiset.
- Jo vain se minullekin sopisikin. Muodollisesti vaalit ovat minullakin, kun vaimo sanoi, että hän on taannut läpimenon jo aikoja sitten. Eikä ristiäiset tule esteeksi. Niitä voi aina siirtää. Eikä nimestäkään ole muuta tietoa kuin järjestysnumero.
- Harasoo. Mina ringautan kun nämä vaalihässäkät ovat ohi sotkemasta asioita. Kerro vaimolle terveisiä ja koiralle kanssa. On mukava kun on sellainen toveri, joka soittaa ja jolle voi soittaa ja puhua luottamuksellisia asioita. Niin kuin nytkin. Kuulumisiinkin, niin kuin teilläkin  päinkin tavataankin sanoakin.

Ei kommentteja: