torstai 23. marraskuuta 2017

JÄRKI KÄTEEN Selvä ei börssiyhtiöille.
Ihmisiä voi jakaa satoihin ryhmiin viettiensä, uskomuksiensa tai elämänkatsomuksensa mukaan. Jakojäännökseksi  jää vielä poliittiset puolueet. On idealisteja ja realisteja. Sitten ovat nämä poliitikot, jotka sotkevat molemmat edellä mainitut ominaisuudet sotessa. He eivät näytä ymmärtävän miten ihminen on toiminut ennen, toimii nyt ja tulevaisuudessa. Esimakua tuli nyt MeriLappi kyhäelmässä.
Suomessa syntyi kansalaissota, kun puute ja kurjuus ylittyi yli sietokyvyn. Tapeltiin kunnes tuli molempia osapuolia uhkaamaan suurempi vaara, talvisota. Siitäkin selvittiin kun yhdistettiin voimat. Koettelemusten jälkeen syntyi hyvinvointi. Kovalla työllä, mutta kuitenkin. Sanotaan ihmisen olevan kyltymätön, kateellinen ja ahne. Nämä kaikki lisättynä vallan tavoittelulla yhtyvät nykysoten rakennelmassa. Pohjanlahden perukoilla jo pelko lopputuloksesta synnytti kuntapolitiikoissa pakokauhun. Äänestämällä sanottiin sote suunnitelmille, ei kiitos. Näin ihmiset toimivat muuallakin, jos tarve sitä vaatii. Oman kontin suu ensin.
Nyt suomalaisia uhkaavat pörssiyhtiöt. Niin ulko- kuin kotimaisetkin. Yhtiöissä on huomattu helppo raha, joka tulee vähällä vaivalla, kun se kerätään ihmisiltä veroverhon takana. Joku voi kysyä mitä erikoista börssiyhtiö tuo sosiaali- ja terveyden hoitoon, kun sen päätavoite on kerätä maksimaalinen tuotto osakkailleen. Ei mitään, kuin lisääntyviä kuluja tai huononevia palveluita.
Suomessa oli ja on vielä edelleenkin yksi maailman parhaista sote-palveluja tarjoava julkinen palvelu. Myytti sen huonoudesta syntyi börssiyhtiöiden toimesta, kun ne haalivat lupauksillaan lääkärit pois terveyskeskuksista. Näin syntyivät  jonot terveyskeskuksiin. Tämä kaikki valtiovallan tietäen.
Kolmannes kansalaisista enää kannattaa hallituspuolueita. Nyt on demarien aika nousta vastustamaan nykysotea. Se voi tapahtua lyhyillä selkeillä kannanotoilla ja selkeillä tavoitteilla, joista pidetään kiinni. Enää ei ole varaa poliittiseen hienopuheisuuteen ja kapulakieleen, jota ihmiset eivät ymmärrä. Jo sote-sanan käytöstä tulisi pidättäytyä. Sana ei nykyisin tuo kuin negatiivisiä mielikuvia  julkisistakin palveluista.
Vanhassa vara parempi. Korjataan ja kehitetään nykyistä julkista palvelua. Silloin ollaan kestävällä pohjalla ja kohtuullisissa kustannuksissa, eikä verorahat valu ulkomaille.

Ei kommentteja: