torstai 3. elokuuta 2017

Hillotolppa tunkioksiEi ole kukkoa, mutta ei tunkiotakaan
Poliittisella rintamalla on ollut hiljaista kuten sillä kuuluisalla huopatossu tehtaalla. Ei edes persut ja loikkarit ole olleet tukkanuottasilla. Loikkareilla tarkoitan loikkareita, jotka loikkasivat persuista aina siihen saakka kunnes ovat päättäneet pysyvästä nimestään tai saaneet kyhätyksi virallisen puolueen pelastamaan kansalaiset kurjuudesta. Se on tehtävä, jonka onnistumista on syytä epäillä.
Timo Soini puhui hillotolpista aikoinaan alentavaan sävyyn. Nyt näyttää hänen omaksi hillotolpakseen muodostuneen ministerin jakkara niin kuin muillekin loikkareille. Voiko tälle pohjalle rakentaa uutta puoluetta? Entiset puolueet pohjautuvat johonkin aatteeseen, ammattikuntaan tai yleisen epäkohdan korjaamiseen yhteiskunnassa. Näillä alueilla ei ole tarvetta uusille takiaispuolueille. Niitä on jo tarpeeksi.
Persujen historiasta löytyy hokemat; missä EU siellä ongelma ja sitä saa mitä tilaa. Nyt persuista luopunut äänestäjä saattaa sanoa; tiesin mitä tilasin, sain mitä sattui. Hillotolpankin voi kääntää persujen ikiomaksi tunkioksi. Sanontoja löytyy senkin osalta. Kahta kukkoa ei sovi samalle tunkiolle. Sen näyttivät Soini ja Halla-aho. Yhden kukon asettaminen sopimalla epäonnistui samoin. Kukoksi ja tunkion valtiaaksi noustaan vain näyttämällä kykynsä muille kukkotappelussa ja kanakansalta saadulla ihailulla. Sellaista ei ole näkyvissä.
Mitä erikoista hyvää loikkarit edustavat hallituksessa, että ovat saaneet kokoomuksen ja erityisesti keskustan pitämään heidät hallituskumppaneina. Ovatko Orpon ja Sipilän ajatukset yhteneväiset puolueittensa kanssa? No, omapa on tunkkinsa. Demareiden laariin tämmöisen järjestelyn uskoisi tuovan satoa.
******
Tämä ei ole henkilökohtainen kokemus, mutta havainto miten eläkeläisistä ja vanhemmista ihmisistä puhutaan eri paikkakunnilla. Virkahenkilöille ja osalle luottamushenkilöitäkin vanhempi henkilö on eräillä kunnilla kuluerä, mutta viksummilla paikkakunnilla häntä kutsutaan kuluttajaksi. Ja tietenkin positiivisessa mielessä.

Ei kommentteja: