maanantai 29. elokuuta 2016

IHMETELLÄ PITÄÄ

Mitähän ne kansanedustajat (Persut) meinaa kun lailla aikovat kieltää kerjäämisen? Onko kysymyksessä tavallisen kansan älyn aliarvioiminen vai puhdas tyhmyys?
Harva se kerjätessää meinaa rikastua. Kyllä siinä enemmän on kysymys vähimmäistoimeen tulosta tai jopa jokapäiväisestä leivästä. Kyllä se on selvä, ettei kerjäämisen kiellolla maahanmuuttoasioida hoideta. Tietoa voi vapaasti levittää kansanedustajille.
****
Nyt siirrytäänkin jo ministeritasolle. Tämä somasti esiintyessään otsaryppyjen tukemana esittävä Mikkeliläis lähtöinen ministeri Olli Rehn (kesk.) on ilmaissut tukensa Guggenheim museolle. Rahaa tälle Amerikkalaiselle säätiön tukemiseen on ensi hätään Rehn lupaillut 4 milliä. Siinä maakunnan tuki annetaan pääkaupunki seudun ongelmiin. Työllisyyttä kuulema tuetaan. Ihmetellä pitää. Mitä mieltä lienevät hänen mikkeliläiset tukijansa?
*****
Syyriassa soditaan. Ja tietenkin siinä naapurissa. Sitä tässä ihmettelen miten amerikkalaiset, venäläiset ja muidenkin sotaa käyvien maiden mahtava sotakalusto (hävittäjät, tankit ja ohjukset) ei pärjää huivi päässä sotivia vastaan, joiden aseet on pakattu avopakettiautojen lavalle. Siinä jouset on tiukalla, kun kadut ovat huonossa kunnossa ja tähtääminen vaikeaa auton ja vastustajakin liikkuessa lähes äänen nopeudella.
*****
Ihmettelen sitäkin millä motiivilla tohmajärveläiset kinaavat 9-tien paikasta. Se aika oli 20 vuotta sitten kun tien paikka oli ajankohtainen. Nyt olisi tärkeää, että tie yleensä rakennetaan. Kaikki esillä olleet vaihtoehdot ovat kannatettavia. No, ajankulua se on kinaaminenkin.
*****
Kiteen ja Rääkkylän pakkonaimisesta tulee mielenkiintoista seurattavaa. Mielenkiintoista tohmajärveläisillekin. Se saattaa vaikuttaa Tohmajärven kunnankin tulevaisuuteen. Oli aika, kun tohmajärveläiset olisivat voineet itse vaikuttaa tulevaisuuteensa. Se aika on nyt ohi. Itsenäisen kunnan puolesta puhujat voisivat tulla kuopistaan esiin. Kohta on se aika. Tai eihän se aika enää tule koskaan. Näin se vain näyttää olevan.
Tässä tätä ihmettelemistä.

Ei kommentteja: