keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Rääkkyläläistä lähidemokratiaa

Blogin kirjoitteluun on tullut pikku tauko. On ollut kaikenlaista mökkeilyyn liittyvää puuhastelua. Yhtä puhettakin olen väsännyt kasaan, joka on tarkoitus esittää Potsipäivillä. Päiviä on pidetty jo 40 kertaa. Olin mukana jo ensimmäisissä. Osallistuimme helsinkiläisinä hevoskärrykilpailuun. Voittohan siinä tuli ja imisä porsas palkinnoksi.
*****
Rääkkylä on päässyt taas valtakunnan mediaan. Kun oikein yrittää niin julkisuuteen pääsee. Jos ei muuten niin kriisikuntana.
Kuntien taloudenpidosta en juuri mitään ymmärrä. Juuri kun sanotaan talouden olevan kunnossa niin kohta ollaan konkurssin partaalla. Rääkkyläkin palvelumaksuja Attendolle on rästissä miljoona tolkulla.
Miten se on mahdollista, kun eletään lähidemokratian kultakunnassa. Valtuustoa johtaa terveysasioiden tuntija lääkäri, joka samalla saa palkkaa Attendolta ja liekö vielä osakkaana ko. yhtiössä. Yllätyksiä ei näissä asioissa pitäisi syntyä.
No, uusi kunnanjohtaja Karjalaisen Suoralla linjalla selosti, että Rääkkylän ratkaisut nytkyisellään ovat parhaita mahdollisia. Millaiset ne sitten olisivat, jos jotain muuta olisi koetettu. Hänen mukaansa huonompia.
Samalla Karjalaisen palstalla entinen Rääkkylän kunnanjohtaja ehätti ilmoittamaan, että hän maksaa veronsa Rääkkylään. Jotta siltä osin kunnan pitäisi pärjätä.
Henkilöistä, joista kirjoitin ovat: Nykyinen Rääkkylän kunnanjohtaja Tuula Luukkonen, entinen Rääkkylän kunnanjohtaja Yrjö Eronen ja valtuuston puheenjohtaja ja lääkäri Tapio Hämäläinen.
******
Paljon paremmin ei näytä menevän Rääkkylän seurakunnalla. YT-neuvotteluja ja talouden tasapainottamista näytetään käytävän seurakunnassakin. Rääkkylän seurakunnasta saa palkkansa kaksi henkilöä, jotka ovat tohmajärveläisiä opeiltaan ja asumiseltaan. Panin merkille, että heti heidän astuttuaan tehtäviinsä lyhentyi kirkkoherran viraston aukioloaika Rääkkylässäkin seurakuntalaisille. Tämä oppi oli parasta tohmajärveläistä käytäntöä.
Henkilöistä joista kirjoitin toinen on nimeltään Kontiainen ja toinen Luukkainen. Titteleistä en ole varma, joten jätän niistä arvuuttelun lukijoille.

1 kommentti:

Musiikkiteatteri Apollo kirjoitti...

onkohan rääkkylällä semmoisia fb-sivuja kuin tohmajärvellä - pitäisi olla - rääkkylä rules!!