keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Luonnos 15 vuoden takaa Mökkiläisen mietteistä

Mökkiläinen ennakoi silloisen Potsipäivän ohjelmaa. Suunnittelu ja toteutus lähes kokonaan tehtiin talkoo porukalla. Edesmennyt Sistonen suoritti omalla kustannuksellaan ylilennon ja levitti lentolehtiset, joissa löytäjä sai paikallisista liikkeistä noutaa palkinnon. Kenttäkeittiö saatiin rajasta, herneet ja liha paikallisista kaupoista, samoin lautaset ja leivät voineeen. Sotilaskotinaiset keittivät ja tarjosivat rokan. Palokunta räjäytti "lentopommin." Kustannukset kaikesta tästä kunnalle nolla.
Suunnittelu ja toteutus: Kulttuurisihteeri Risto Tolkki, Esa A. Luukkainen. Ja taisinhan siinä touhuta minäkin. Niin kuin siihen aikaan monessa muussakin, kunnes menetin kelpoisuuteni ja konsultit astuivat tehtäviin.


Ei Potsipäivätkään paikallaan polje. Tiettyä uudistumista löytyy tuleviltakin päiviltä. Potsipäivien avajaiset on tuotu paikalle, jossa paikkakunnan keskeisimmät toiminnot ovat tapahtuneet pian 100 vuotta. Olen antanut itselleni kertoa, että perjantaina klo 18,00 kunnallistalon portailla on lyhyt mutta ilmeisesti mielenkiintoinen avaus.

Tilaisuuteen osallistuu lentokone lentolehtisineen joiden merkitys paljastuu vasta paikan päällä. Lentokoneen osallistumiseen liittyy tosin säävaraus, mutta ilman lentokonettakin päivät saadaan avatuiksi. Lyhyin puhein, jotka liittyvät kunnallistalon historiaan. Toivottavasti yleisö tulee ajoissa paikalle. Tilaisuus on todella lyhyt. Kestää n. 20 minuuttia. Avajaiset päättää yleisölle tarjottava maksuton hernekeitto. Sekin talon historiaan liittyen.

(****
Toinen poikkeavuus entisiin Potsipäiviin on lauantain Teatteritanssit Huviniemessä. Kello 19,00 esitetään Huviniemessä Maiju Lassilan "Kun lesket lempivät". Esityksestä vastaa lahtelainen Timoteiteatteri. Esiintyvät ovat kaikki nuoria neitoja. Heti esityksen jälkeen tanssittaa Nina Päivänurmi yhtyeineen yleisön niin Potsivalssiin kuin onnen naulaankin. Saario ja Potsitori edustavat jatkuvuutta ohjelmassa, mutta päättäjäisissä ollaan tällä kertaa Kesäteatterilla katsomassa "Pohjalaisia" Tohmajärven teatteriväen voiman ponnistusta

1 kommentti:

hikkaj kirjoitti...

VT
taidetaan olla ainoita ihmettelijöitä noiden terveys- ja sosiaalialojen privatointivimmailijoiden suhteen.
Kansa on tyytyväinen yksityiseen palveluun, kiikuttipa firma verorahansa minne tahansa. Eivät nokkaansa pitemmälle mieti.

Voip olla ettei peli vetele, niin kuin tämän päivän Viikko P-Karjalassa eppäilitkin.

ks. http://www.city.fi/blogit/hikkaj/hullulta+tuo+vaikuttanutkin/127491