lauantai 26. huhtikuuta 2014

Näytelmän toinen osa: Sekoilua.

Kysymyksessä on tietenki Katri Helenan raitti. Tuleeko sitä ja jos tulee niin mihin. Kuukausi on kulunut kunnanhallituksen päätöksestä ja mitään ei ole tapahtunut tai kuulunut kunnan puolelta.
Yrittäjät ja kauppiaat elävät epätietoisuuden varassa. Muuttuuko osoite ja miten muuttuu. Kesälehtiä ja mainoksia pitäisi painaa, mutta osoite on hakusessa. Jos ennakoi väärin osoitteen, syntyy kustannuksia. Maksaako kunta ne, niin kuin kunnanjohtaja on lupaillut?
Mitä oikaisuvaatimukset vaikuttavat kunnanhallitukseen? Kuunnellaanko kuntalaisia vai kunnanjohtajan johdatusta ja omaa mielipidettä ohi kuntalaisten tahdon. Ainakin minusta näyttää, että kadun ja tienimen vastustajia on enemmistö. Yrittäjistä ilmeisesti kaikki Kemien taajamassa.
Sekoilu on melkoista ja kustannuksia syntyy, harmeista puhumattakaan.
******
Eikö Tohmajärven kunnan luottamushenkilöt jo ala tajuta, että salailu on pahasta? Jo lisälistan tuominen kokoukseen pitäisi herättää huomaamaan, ettei välttämättä puhtaat jauhot ole pussissa.
******
Luin jostain värtsiläläisen papin kannanoton Katri Helenan raittiin. Hän ilmeisesti ei nähnyt osoitteiden muutosta pahasta. Hässäkkä hänen mukaansa syntyi, kun politiikka sotkettiin mukaan. Mikä politiikka ja miten? Kunnanhallitushan teki päätöksen yksimielisesti. Jos kuntalaiset nimetään politiikoiksi niin, sitten ollaan uusilla tulkinnoilla.
Kyseisellä politiikan tulkitsijalla sen sijaan on menneisyydessään hyvinkin näyttäävä puoluepoliittinen toiminta ja tausta. Jos kohta myös melkoista kokemusta teistä ja niiden viitoista. Tosin huonolla menestyksellä.
******
Tohmajärven posti lajitellaan Kiteellä. Postin kulkuun sillä on Tohmajärvellä ollut hidastava ja supistava vaikutus.
Kun posti tulee aamulla myöhässä, mutta lähtee illalla aikataulussaan, jää asiakkaalle postin käsittelyyn vähemmän aikaan. Nimen omaan tapauksissa, joissa palvelu perustuu nopeuteen päiväkohtaisesti. Työaika ero on melkoinen, jos ennen työaikaa postin käsittelyyn jäi yrittäjälle 6 - 7 tuntia ja nyt 4 -5 tuntia.
Luulisi kunnassa olevan työtä tehdä tämänkin asian korjaamiseksi jotain. Ei tarvitsisi keksiä lisähaittoja yrittäjille.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

no kukas se kunnassa virkaan kuuluvista töistä olisi hirmuisen kiinnostunut, niitähän riittää aina, ja liksa juoksee siitä huolimatta. työajalla ompi pal hauskempi harrastaa pilipali-juttuja - trait raitti trallallaa !