sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Näytelmän ensimmäinen osa on näytelty

Näytelmän nimi on "Tarkoitus pyhittää keinot". Kysymyksessä on Kemien keskustan kadun ja tienimen muuttos. Nimi sopii ensimmäiseen näytökseen hyvin. Siinä hyvää tarkoittava kunnanjohtaja ja kunnanhallitus katsoivat paremmaksi vaihtoehdoksi unohtaa kuntalain velvoitteen ja toteuttaa osoitteen vaihdon ulkopuolisen tahdon mukaan.
Samalla he unohtivat kuntalaiset ja velvoitteen toimia kuntalaisten tahdon mukaan tai ainakin kuulla heidän mielipiteitään.
******
Näytelmän väliajalla käyvät näytelmää seuraajat vilkasta keskustelua. Esitys katsotaan merkittäväksi valtakunnan tasolla aina TV- uutisia myöten. Myös Uutisvuoto ottaa kantaa omalla tavallaan. Siitä ei ole syytä pahastua tai ilahtua. Kysymyksessä on vain huumorin tavoin ottaa kantaa ihmisiä kiinnostavaan asiaan. Jotkut odottavat YleLeaks:en ottavan asian käsittelyynsä. Taitaa olla turha odotus. Tai mistä sen tietää, kun puhutaan kirkosta ja taivaasta.
*****
Vasta näytelmän lopussa selviää, miten asia ratkeaa. Jäävätkö vanhat osoitteet voimaan vaan vaihtuvatko ne. Käsikirjoitus on lopputuleman kannalta vasta kirjoitus vaiheessa. Kunnanjohtajalla on käytössään ainakin kaksi vaihtoehtoa. Lähteä jatkamaan kunta- ja kaavalain velvoitteiden mukaan tai ......no, ei sitä toista vaihtoehtoa taida ollakaan.
******
Pääsiäisestä päästiin. Lähdetään kohti Vappua. Katsotaan taikapeiliin ketä sieltä voikaan nähdä. Toivon, ettei henkilöitä, jotka taikapeilin kuvaan pyrkivät omista henkilökohtaisita tavoitteistaan johtuen.

Ei kommentteja: