keskiviikko 28. elokuuta 2013

Vielä on kesää jäljellä.

Mökkielämä tältä kesältä lienee vähissä. Paluu Kemien kaukolämpöremppaan on meneillään. Onneksi viimeisiä pölyjä enää tupsuttavat. 
Endurokisat ovat tulevana lauantaina. Viime vuonna olin kisojen aikaan matkoilla. Nyt aion olla jossain radan varressa katsomassa kisoja. 
Siihen on kaksi syytä. Toinen on se, että 50-luvun alussa taisin olla yksi ensimmäisistä moottoripyörän omistajista. Ukki osti pyörän. Seitsemän vuotta ajelin Jawalla kesät talvet. Ihmeekseni ilman vaurioita pyörälle ja itselle. Siihen aikaan ajeltiin metsäpoluilla, pellon pientareilla etsimässä rauhaisaa paikkaa. Yleensä opas istui tarakalla.
Toinen syy on kunnioitus järjestäjiä kohtaan, jotka ovat suurella työllä saaneet järjestettyä kisat. Kun katsoo työn määrää, ihmettelee sitä innostusta ja työn laatua, joka näkyi jo viime vuotisissa kisoissa. 
On pieni palkinto järjestäjiä kohtaan mennä kisoja katsomaan. Onnistuneet kisat ovat positiivinen näyte Tohmajärvestä ja tohmajärveläisyydestä koko suomalaiselle moottoripyöräväelle. Heidän välityksellään hyvä "maine" leviää muillekin.
Kolmanneksi syyksi, miksi enduroporukkaa kannattaa tukea, on heidän työnsä ja vaikutuksensa mopopojille. Mopopojista puhutaan yleensä negatiivisessä muodossa. Kaahailevat jalkakäytävillä ja toreilla. Jos heidät saadaan mukaan järjestäytyneeseen toimintaan, on moni muukin ongelma ehkä samalla ratkaistu.
Siksi lukija sinäkin, voit osallistua tähän "koulutukseen", tulemalla seuraamaan lauantaina enduroajoja.

Ei kommentteja: