lauantai 17. elokuuta 2013

Tervehdys pitkästä aikaa

Blogi on ollut tauolla jonkin aikaa. Juttuja olisi julkaistavaksi ollut, mutta tauko paikallakin tekee hyvää. Lehtijutut olen väsännyt tauollakin.
Taannoin osallistuin perhejuhliin. Serkku-poika oli päässyt seitsenkymppiseksi. Serkkuja oli paikalla kuin pipoa. Monia en ollut tavannut vuosikymmeniin. Riitti siinä ryppyjen lukemista.
Olihan paikalla pari oikeaa julkkista. Timo Soini vaimoineen ja tyttärineen. Vaimo on ymmärtääkseni lapsuutensa parhaat vuodet viettänyt Tohmajärvellä ukkinsa ja mumminsa luona. Näin minä ymmärsin puheista.
Timo Soinista poliittiset vastustajat levittävät kaikenlaisia juttuja. Että on populisti. Minä kysyn. Kuka politiikko ei olisi populisti jos tarkasti katsastetaan.
Timo Soini osoitti käytöksellään ainakin minulle olevansa tavallinen kuolevainen ilman populismin viittaa. Tulemalla tervehtimään meikäläistä, tuntematonta ihmistä sukulaisten joukosta erikseen, osoittaa tilanteen tajua joka pitää olla juuriytimissä ilman populismia. Vaihdoimme muutamia juhlaan liittyviä kommentteja. Eikä niissäkään havainnut populismia.
Timon vaimon kanssa rupattelin pitempäänkin. Peri tavallinen ja helposti lähestyttävä ihminen hänkin. Sanoisin, että menestyvän ihmisen takana on lähes aina nainen. Omana mielipiteenäni sanoisin, että näin näyttää olevan Soineillakin.
Niin! Onnea vain Akulle. Ja kohti 80 ikävuotta. Kymmen vuotta ripsahtaa helposti.
*******
Kirjoitin tämän matkalla isäntien läppärillä. Palataan juttuihin kun olen kotimaisemissa.

Ei kommentteja: