maanantai 16. tammikuuta 2012

Herrat hoitaa hommat

Ainakin omat etunsa. Vai mitä mieltä olette siitä, että 1946 syntyneet nuorekkaat eläkeläiset UPM:n Juha Niemelän verotettava kuukausitulo on 68517 euroa ja Stora Enson Jukka Härmälän vastaava luku kuukaudessa on 62089 euroa. Tiedot olen poiminut Hesarista. Muita lisäeläkettä nostavia, pääasiassa entisiä johtajia ja ylempiä toimihenkilöitä on Suomessa n. 90000.
On hyvä, että eläkettä maksetaan. Suuriakin. Ne ovat omalla työllä hankittuja. Paitsi nämä ylisuuret lisäeläkkeet. Niiden kustannuksista vain kolmanneksen pystytään maksamaan heiltä työssäoloaikana perityillä maksuilla. Kaksi kolmannesta lisäeläkkeistä maksavat muut, eli tavalliset työntekijät.
Omaa eläkettäni en ilkeä tässä tunnustaa. Hävettää miten vähän olen työaikanani saanut eläkettä kerrytettyä. Työkin on ollut tuhertamista. Vähän aikaan saapaa. Yhtäkään pörssiyhtiötä en ole saanut kaatumaan. En edes niitä horjuttamaan.
Päin vastoin, olen tukenut metsäyhtiöitä ja siten niiden johtajia, tyytymällä niiden yhdessä sopimiin alhaisiin puunosto hintoihin.
Tohmajärvellä eli aikanaan ihanteita arvostava ja niitä muillekin tarjoava Murtolan Topi. Hän oli intohimoinen tasa-arvon kannattaja. Topi korosti, että samasta työstä pitää maksaa kaikille tekijöille, olipa hän mies tai nainen, sama palkka.
Erikoisesti hänen näkemyksensä mukaan tämä tasa-arvo piti ylettää myös eläkkeisiin. Sen mukaan kun eläkkeellä ei tehdä muuta kuin ollaan eläkkeellä siitä maksetaan riippumatta onko herra tai narri saman suuruinen eläke. Elintasoerot hankitaan Topin mukaan työssäkäyntiaikana.
Jos Topi lukee tätä tai Hesarin juttua herrojen eläkkeistä, mahtaa hän pahoittaa mielensä. Niin edesmennyt kuin onkin.

Ei kommentteja: