perjantai 8. huhtikuuta 2011

Suo sielä, vetelä Tohmajärvellä

Tohmajärvellä eletään aikoja, joita ei muutama vuosi sitten olisi mahdolliseksi voitu uskoa.

En tällä kertaa hämmästele Hellin asioita. Hellin tilinpito ja supistuvat lääkäripalvelut puhuvat puolestaan. Siihen kun laiteaan päälle veronmaksajille 1,16 millin lisälasku, niin luulisi valtuutetunkin heräävän horroksestaan.

Uusi-Värtsilän koulukaupasta olen mielipiteen kirjoittanut Nelosten paikallisiin.Tällä palstalla kun pelkäsin vuokrasutta niin kauppaharhu tuli vastaan. Lyhyesti sanottuna on ajettu tilanteeseen, jossa suo on siellä ja vetelä täällä.

Maanantain kunnanhallituksen kokouksessa vastataan Rääkkylän kunnan tarjoukseen ryhtyä keskustelemaan yhteistoiminta-alueesta.

Kiteen kaupungin hallitus jo hylkäsi ”käden ojennuksen”. Tohmajärven kunnanhallitus valitsee kolme luottamushenkilöä neuvotteluun, joista kaksi, Matti Majoinen ja Antero Nenonen ovat julkisesti ilmoittaneet kannattavansa Helliä. Kolmas Jouni Martiskin tuskin kannattaa Helliä, vaan jotain muuta. Tarvitaanko tällaisella kokoonpanolla lähteä etsimään jotain vaihtoehtoa Hellille. Tohmajärven kanta tulee selväksi, kun ilmoittaa Rääkkylään osanottajat. Säästyy matkakulut.

Ja sitten vielä yksi huomio. Rääkkylän kutsu koski 10.3.2011 pidettävää keskustelutilaisuutta. Ainakin esityslistan mukaan. Tohmajärveläisten osanottajat nimetään 11.4.2011 pidettävässä kokouksessa. Taidetaan olla taas kerran myöhässä. Van, haitanneeko tuo mittää.

Taitaa olla niin, että pitää ryhtyä keskittymään eduskuntavaaleihin. Sitä tässä olen pohtinut, että mikä mahtaa olla keskustalainen talouden pito. Valtakunnan tasolla rahat vuotaa Etelä-Eurooppaan ja Tohmajärven kunnan tasolla kiinteistöt huisin Nevadaan.

Ei kommentteja: