maanantai 4. huhtikuuta 2011

Kauppakaan ei enää kannata

Tohmajärven kunta tekee bisnestä kiinteistöillä. On ajateltu, että kauppa se on joka kannattaa. Tätä varten tyhjennettiin kyläkoulut. Vähät oppilaat laitettiin linja-autoon ja keskustaajamaan tai naapurikylään.

Laskennallisesti osoitettiin järjestelyn tuovan säästöjä. Näin nähtiin ennen kuin suunnitelmat pantiin täytäntöön. Nyt toteutuman ollessa tiedossa, näyttää kun merkittäviä säästöjä ei olisi tullutkaan.

Kyläkoulujen lopettamisella menetettiin yksi niistä harvoista vetotekijöistä joita kunnalla olisi ollut vielä osoittaa ulkokuntalaisille tai mahdollisille paluumuuttajille.

*******

Hyvin ei näytä menevän kiinteistöbisneksen myynnilläkään. Kirjanpidollista ja todellistakin tappiota näyttää satavan kunnan kirstuun. Jos milloin sitten päästäänkään kauppoihin asti.

Aseman kouluista venäläinen tahon kerrotaan tarjonneen 65000 euroa. Uuden-Värtsilän kerroskoloksista suomalainen on tarjonnut 30000 euroa. Molempia lukija voi verrata kunnan pyyntihintaan tai olettamaansa käypään hintaan.

Samaan ajankohtaan kunta on rakentanut lisää kiinteistöjä reilulla parilla miljoonalla eurolla. Kysymyksessä ovat mahlahalli ja terveyskeskuksen saneeraus ja lisärakennus.

Hahlahallista en sano mitään. Kuntalainen voi päättää oliko investointi oikeaan osunut.

Terveyskeskukseen investointi tuntuu viisaalta. Sehän osoittuu suoraan kuntalaisiin ja heidän palvelujensa parantamiseen. Nimittäin sillä ehdolla, että Helli-liikelaitoksen touhut saadaan muuttumaan.

Terveyskeskuksessa oli ennen remonttia 40 vuodepaikkaa. Remontissa Hellin johdolla ne puolitettiin 20:neen. Nyt niistäkin on Hellin johdolla niistetty 4 paikkaa. On ajan kysymys mihin päädytään.

*******

Tässäpä tätä Hellin ”vihakirjoitusta” taas on. Näyttää siltä, että kirjoituksilleni annetaan enemmän painoarvoa kuin itse uskonkaan. Siltä näyttää, kun katselee puoluepoliittisesti virittyneitä mielipiteen purkauksia paperilehdissä.

On hyvä, että kirjoituksiini kiinnitetään huomiota. Ei haukku haavaa tee, sanotaan.

Kirjoitukseni ovat puhtaita omia mielipiteitäni. Niin myös tulevaisuuden arvioni.

Aika on näyttänyt vanhat ennusteeni ja tulevaisuus näyttää olenko nykyisissä arvioinneissani miten pielessä.

PS. Kysykää lukijat valtuutetuilta mitä mieltä he ovat kuntapalvelujen tämän päivän tilanteesta. Siellä on monta näkyvällä paikalla olevaa luottamushenkilöä, jotka eivät ole vielä näistä asioista avanneet suutaan.

Ei kommentteja: