maanantai 1. marraskuuta 2010

Tohmajärven demarit esittävät muutoksia


Liite kunnanhallituksen pöytäkirjaan 1.11.2010.


Kunnanhallituksen sosialidemokraattinen hallitusryhmä esittää kantanaan seuraavaa yleiskeskusteluun ja muutosehdotuksia Yhteistoimintasopituksen luonnokseen.


Yleistä:

On päätettävä erikseen täyttääkö meneillään oleva Keski-Karjalan sosiaali ja terveystoimen yhteistoimintasopimuksen muutos yhteistoiminta sopimuksen muuttamisesta sopimuksen 10 asettamat edellytykset, joissa viitataan Kuntalain 79 § sen ensimmäiseen momenttiin.


Demarien hallitusryhmä esittää yhteistoimintasopimusluonnokseen seuraavia muutoksia:


Sivu 5. Toinen kappale muutetaan muotoon:

Yhteislautakunnassa on jokaisen sopimuskunnan kunnanvaltuuston ja hallituksen puheenjohtajalla ja kunnanjohtajalla sekä johtavalla lääkärillä läsnäolo ja puheoikeus.

Sivu 5. Seitsemäs kappale muutetaan muotoon:

Tilaajajohtajan valintaa valmistelee toimikunta, johon kuuluvat kunnanvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtaja sekä kunnanjohtaja jokaisesta sopijakunnasta. Päätösehdotuksen tilaajajohtajan valinnasta tekee Tohmajärven kunnanjohtaja.

Sivu 5. Kahdeksas kappale muutetaan muotoon sanasta Liikelaitoksella eteenpäin:

Liikelaitoksella on alan asiantuntijajohtokunta, jossa on viisi (5) jäsentä ja kaksi (2) varajäsentä. Johtokunnassa on kuntakohtainen edustus ja yksi lääketieteellistä osaamista edustava jäsen, jonka asema ei perustu kuntakohtaiseen edustukseen.

Esittelijöitä johtokunnassa on kaksi. Liikelaitoksen johtaja ja johtava lääkäri.

Johtokunnan nimeää Kiteen kaupunginhallitus. Johtokunnan valintaa valmistelee toimikunta, johon kuuluvat kunnanvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtaja sekä kunnanjohtaja jokaisesta sopijakunnasta.

Päätösehdotuksen johtokunnan valinnasta tekee Kiteen kaupunginjohtaja.

Sivu 6. Neljäs kappale muutetaan muotoon:

Liikelaitoksella on johtaja, jonka virkanimike on liikelaitoksen johtaja. Johtaja on virkasuhteessa Kiteen kaupunkiin ja johtajan valitsee Kiteen kaupunginhallitus. Liikelaitoksen johtajaksi valittavasta valmistelee toimikunta, johon kuuluvat kunnanvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtaja sekä kunnanjohtaja jokaisesta sopijakunnasta.

Sivu 6. Kuudes kappale, sen toinen lause muutetaan muotoon:

Tohmajärven kunnanvaltuusto hyväksyy yhteislautakunnan talousarvion ja -suunnitelman ja niihin tehtävät muutokset kunnanhallituksen esityksestä.

Sivu 7. Viides kappale poisteaan kokonaisuudessaan. (Erikoissairaanhoito)

Ei kommentteja: