sunnuntai 7. marraskuuta 2010

HIHAT IRTOAVAT

Kirjoitin pienen jutun paikallislehteen Tohmajärven röntgenlaitteiden myymisestä Hellin lukuun. Samasta asiasta, josta olen kirjoittanut glogissani "ruumiin ryöstönä."
Lehtijutusta johtuen olen joutunut kauppareissulla tilanteeseen, jossa hihat irtoilevat ja maito myrtyy ostoskassiin. Ihmiset ihmettelevät miten ja minkä takia röntgeneitä ollaan myymässä. Vastahan ne ostettiin ja sanottiin, että nyt ne ovat viimeisen päälle hyvät.
Ihmiset kysyvät asioista, kun niille tuodaan tietoon mitä kunnassa ja Hellissä oikein tapahtuu. Tähän tiedon jakoon pitäisikin paikallislehtien paneutua paremmin. Tosin ymmärrän rajoitukset, jotka lienevät enemmän talouden kuin tiedon saannin puolella j.n.e.
Joka tapauksessa pieni paikallislehti, voi vaikuttaa, jos se haluaa, ihmisten asioihin tuomalla niitä lukijoiden tietoon. Yleisöosasto kirjoitus oli osoitus ihmisten tiedon tarpeesta. Jos kirjoittajan nutusta ei lähde hiha, niin ainakin se viruu.
Blogikirjoitukset ovat hyvä kanava levittää tietoa. Tässä vaiheessa tietokoneet ja niiden käyttö vain ei ole vielä tarpeeksi laajaa esim. vanhemman väen keskuudessa. Allekirjoitanutkin koettaa väsätä tekstiä lisäksi Nelosiin. Ja muutamaan paperilehteen. Vaikka myönteistä palautetta tulee kiitettävästi, rajallinen ajankäyttö asettaa omat esteensä. Ei kuitenkaan kenenkään asettama sensuuri. Onneksi.
*******
Olen seurannut Karjalaisen nettimielipidepalstalla käytävää keskustelua Kiteen veroäyrin tiimoilta. Tosin asiat siinäkin rönsyilevät.
Kirjoittajia ei ole kovin monta. Harmittaa, kun pelkään, että kiteeläisiä lukevia valtuutettuja on kirjoittajia vähemmän.
Julkisuus on vallankäyttäjien pahin vihollinen. Se on nähty maailman sivu. Valtaa kunnissa käyttävät virkamiehet ja heidän tukijansa. Opposition suut on helppo tukkia esim. paikallislehdissä. Nehän elävät pitkälti kunnallisten ilmoitusten turvin. Kun valta vaihtuu, vaihtuu paikallislehden suhtautuminen valtaa pitäviin. Näin se vain on. Toteaa nimimerkki: "kokemusta siltäkin taholta."

Ei kommentteja: