tiistai 20. marraskuuta 2012

Kunnanjohtaja ei tiennyt röntgenlaitteista...

Valtuuston kokouksessa valtuutettu Jouni Martiskin kysyi kunnan miljoonan maksaneista röntgenlaitteista. Kuka ne mahtaa omistaa? Kysymyksen hän osoitti kunnanjohtajalle.
Kunnanjohtajan vastaus ei ollut kovin vakuuttava. Siitä voi päätellä, ettei hän niistä tiennyt tai hän ei halunnut sanoa sitä mitä hän tiesi.
"Laite taitaa olla kunnalla," ei ole kovin vakuuttava. Ei varsinkaan, kun muistaa röntgenin maksaneen kunnalle yli miljoona euroa ja olleen Helliin lähdettäessä uutuustimmissään.
******
Helliin liityttäessä röntgen muiden laitteiden tapaan luovutettiin yhteistoimintasopimuksen mukaan Hellin käyttöön.
Hellin purkautuessa kaikki laitteet tuli palauttaa saman sopimuksen mukaan siinä kunnossa kuin ne silloin olivat Tohmajärven kunnalle. Harvinaisen selvää tekstiä. Pitäisi muuten kunnanjohtajankin muistaa. Onhan kysymys miljoona euroa maksaneesta laitteesta.
******
Tilaajalautakunnassa ollessani tuli käsittelyyn kyseisten röntgen laitteiden myynti. Myyjänä oli tällä kertaa Helli-liikelaitos. Peperit olivat kaikki valmiiksi laadittu. Sitä mitä varten ne oli tuotu tilaajalautakunnan päätettäväksi, en ymmärrä.
Kesälahteleisen Matti Kososen kanssa onnistuimme jotenkin moisen kaupan estämään.
Myöhemmin muistan, jostain Helli-liikelaitoksen johtokunnan papereista lukeneeni Hellin käyneen jotain luovutusta jollekin röntgen liikelaitokselle. Onnistuiko se, sitä minä en tiedä.
Kunnanjohtajan pitäisi tietää.
******
Yllä oleva tapahtuma osoittaa miten kunnan asioita on viime vuosina hoidettu.   

Ei kommentteja: