keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Tämä jäi pois edellisestä jutusta

Kerron seuraavassa erään valituksen kulkua Keski-Karjalan diabetesyhdistys ry:n ja Itä-Suomen aluehallintoviraston kesken. Väliin mahtuu Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunnan selvityksiä ja lisäselvityksiä.

Prosessi on kestänyt rapiat kolme vuotta. Kerron tarinan kronologisessa järjestyksessä pelkistäen sen päivämääriin.

Keski-Karjalan diabetesyhdistys ry valitti 18.5.2009 Itä-Suomen lääninhallitukselle huonoista tai olemattomista palveluista.

Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta antoi asiasta selvityksen 25.6.2009, jonka laati tilaajajohtaja Päivi Hakulinen.

Edellä olevaan antoi vastineen Keski-Karjalan diabetesyhdistys 17.6.2010.

Nyt Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta antoi lisäselvityksen 18.10.2010. Tämän laativat tilaajajohtaja Päivi Hakulinen ja terveyssuunnittelija Pirjo Rinne.

Vielä tarvittiin Keski-Karjalan diabetesyhdistyksen vastine 1.12.2010.

Itä-Suomen aluehallintovirasto antoi asiasta päätöksensä 22.12.2011. Pituudeltaan päätös on 13 liuskaa, josta päätöksen perusteluja on 6 liuskaa.

Päätös on palvelujen tuottajille niin Sosiaali- ja terveyslautakunnalle, mutta myös Helli-liikelaitokselle langettava.

Valituksen alaiset palvelut on pantava kuntoon 15.2.2012 mennessä. Ja niistä on tiedotettava Aluehallintovirastolle viimeistään 29.2.2012.


Tämmöistä palveluja on Keski-Karjalassa tarjottu diabetikoille. Säästöjä olisi luullut syntyvän kun palveluja ei ole ollut käytettävinä.

Valituksiin on vastannut ja selityksiä antanut näköjään myös Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta. Käytäntö lautakunnassa oli vaan sellainen, ettei lautakunnan jäsenille edes pyydettäessä annettu mahdollisuutta esittää omaa mielipidettään. Siitä huolehtivat virkahenkilöt ja puheenjohtaja. Tai jos väkisin sai jotain sanottua, sille ei annettu mitään merkitystä.

Edellä olevan kirjoitan entisenä lautakunnan jäsenenä.

Tämäkin valitus liittyy niiden kahden langettavan valituksen joukkoon, jotka taannoin tulivat Hellin toimista Eduskunnan oikeusasiamieheltä. Ja korutonta oli kertomaa myös Tampereen yliopiston tekemä tutkimus Hellin toimista.

Kun tämmöinen on jälki kohta loppuvasta vanhasta Hellistä, niin paljon pitää Humalajoessa vettä virrata, jos uusi Helli saadaan toimimaan paremmin kuin entinen.

Jos jotkut luulevat asioiden paranevan, niin en kuulu heidän joukkoonsa. Olen iloinen päästessäni seuraamaan tapahtumia lautakunnan ulkopuolelta. En saanut mitään aikaan lautakunnan jäsenenä. Se painoi ja rasitti. Jo se, että jaksoi lukea esityslistat läpi tietäen, ettei virkamiesten päätösehdotuksille voinut esittää vastaesitystä. Jos sellaisen johonkin väliin sai, muutti kohta esittelijä omaa päätösehdotustaan.

Tämmöinen tapaus tällä kertaa. Onnittelut Keski-Karjalan diabetesyhdistykselle ja sen puuhaihmisille. Olette saaneet enemmän aikaan kuin mitä Sosiaali- ja terveyslautakunta, jolle palvelujen tuottamisesta vastuu kuuluisi.

Hävettää lautakunnan, mutta eniten omasta puolestani saamattomuutta.

Mutta vuosi kohta vaihtuu. Hyvät loput ja uuden alut!

Ei kommentteja: