torstai 5. marraskuuta 2009

Herää kysymys, mistä on kysymys?

Tulevana keskiviikkona kokoontuu Tohmajärven kunnanvaltuusto päättämään asiakohdassa 3 "Kuntien palvelusopimusten tarkistaminen vuodelle 2009 - lisämääräraha Helli-liikelaitoksen palvelujen ostamiseen."
Tässä vaiheessa en tiedä mitä asia todellisuudessa pitää sisällään. Hallintokulttuuri on nykyään sellainen.
*******
Sen sijaan tiedossani on, kun olen Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen, että lautakunta on pyytänyt yhteistoiminta-alueen kunnilta lausuntoa 15.12.2009 mennessä "Keski-Karjalan yhteistoiminta-alueen Peruspalveluohjelma 2010-2013" luonnoksesta. Siitä myöhemmin.
******
Valtuuston kokouksessa esitetään lisärahaa Helli-liikelaitokselle tohmajärveläisiltä 433383 euroa vuoden 2009 palveluista. Esitys perustuu Hellin esityksiin ja selvityksiin.
Viime mainitusta suora lainaus:... " Ostopalvelujen menojen lisäys johtuu lääkäripalvelujen ja tehostetun palveluasumisen ostojen lisääntymisestä ja yksityisten palvelujen maksujen korotuksista."....
Näinkö se meneekin? Eikö Helli pysty tai aiokaan itse tuottajana tuottaa yhteisiä palveluja. Minä uskoin niin tapahtuvan.
Saahan sitä rahaa antaa, jos sitä on. Tohmajärvellä viimeisten investointien perusteella näyttää olevan.
Rahan käytöstä sanoo Keski-Karjalan kuntien sosiaali- ja terveystoimien yhteistoimintasopimus mm. seuraavaa: "Tilikauden kertynyt yli- tai alijäämä kirjataan liikelaitoksen taseeseen yli- tai alijäämätilille. Liikelaitoksen talous on tasapainossa suunnitelmakaudella."
Mitä kirjaus merkinnee? En ole tilimiehiä. En kuitenkaan työntäisi lisärahaa Hellille kesken ensimmäisen tilivuoden.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

köyhät kyykkyyn, sanotaan tohmajärvellä. kiteeläiset ovat jo kerjuulla, ja sille raitille suunnistetaan muutkin...

mutta millaisessa etulyöntiasemassa mahdetaankaan olla kun neuvotellaan ajallaan kuntaliitoksesta joensuun kanssa. saattaa olla varmaan asianosaisilla melko kumara asento, mene tiedä.