torstai 4. joulukuuta 2008

Sopimuksillako ohitetaan vaalien henkilövalinnat

Kummia kuuluu kyliltä. Olen antanut itselleni kertoa sopimuspaperista, jolle kerätään allekirjoituksia. Kysymyksessä on sopimus, jolla ennakkoon yritetään sitoa valtuutettujen ja luottamushenkilöiden kädet sopimuksen luonnostelleen henkilön mielipiteisiin. Kuka sitten lieneekin. Kerrottiin olevan korkeantason osaaja.
En tiedä minkä puolueen piiristä sopimusta tarjotaan. Minun tietolähde on tärkeimmästä puolueesta.
Ensimmäinen sopimuskohta kuulema on, että kunta pysyy itsenäisenä. Muiden kohtien tärkeysjärjestyksestä en tiedä. Jetina ry:tä ja Keti Oy:tä pitää kannattaa, sitoutua tukemaan Sote/Helliä, olla tukemassa kunnan ja kylien yhteistyötä ja Keski-Karjalaa.
Yhtenä, ehkä tärkeimpänä on sitoutuminen tasapainottamisohjelman toteuttamiseen ja siihenkin vielä etupainotteisesti.
* * *
Viimemainittu kohta tiennee, että näin ulkopuolella valtuuston sitoutetaan valtuutetut heti valtuustokauden alussa panemaan kyläkoulut minimiin. Siis seitsemästä kolmeen.
Sitoudutaan vähentämään työtasoisia henkilöitä kenttätyöstä j.n.e.
Sopimus loukkaa valtuutettujen kuntalain takaamaa vapaata mielipiteen muodostamista ja päätäntä oikeutta. Edellytyksellä, että se allekirjoitetaan.
Olipa moisen paperin tehnyt kuka hyvänsä tai vaikkapa se olisi vain huhu, jota en usko sen olevan, ollaan aikoihin Tohmajärven kunnalliselämässä eletty.
Vanhaa valtuustoa vedätettiin, mutta uutta vedätetään ennen kuin se on ehtinyt pitää yhtäkään kokousta.
Eikä vedätys vanhankaan valtuuston osalta näytä loppuvan. Sain juuri äsken kunnanhallituksen esityslistan. Huh, huh. Palaan siihen kunhan saan verenpaineen laskemaan lähemmäksi normaalia.
Sen tähden paperin lähteneen liikenteeseen, jostain muusta osoitteesta kuin valtuutetun kirjoituspöydältä.

2 kommenttia:

Erkki Jormanainen kirjoitti...

Että ihan kassakaappisopimuksia. Olis tutkiville tsurnalisteille töitä.

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

Eipä kaduta yhtään että tuli nostetuksi kytkintä ajoissa moisenkaltaisesta järjestelmästä... Ja se, että blogisti-Tuunanenkin pääsi lopulta pois, näyttäytyy ajan myötä onnin isoksi potkuksi. Siihen arvioon ei tarvitse olla oraakkeli eikä meedio.